Baharla birlikte eğlence ve konserler de bir bir geldi Çorum’a. 18-19-20 Mayıs tarihlerinde 3 akşam arka arkaya muhteşem konserlerle Çorum halkını müziğe doyuran değerli dostum Enver Leblebicioğlu’ndan sonra yine 29.05.2012 Salı günü saat 20:30 da Devlet Tiyatro Salonunda,  kıymetli Gökhan Ertek’in yöneticisi olduğu SERENAD GENÇLİK KOROSU dönem sonu ‘Türk Müziği Tarihi” konserini sundu.

Sanatsever Çorum halkı bu konserle çok güzel bir gece daha geçirdi.

Konserin şefi Sayın Gökhan Ertek’ti. Koroyu 30’un üzerinde bir öğrenci topluğu oluşturuyordu.

Hepsi de Çorumlu olan bu koronun elamanlarının aşağı yukarı yarısı genç kızlardan yarısı da yakışıklı delikanlı adaylarından oluşuyordu.

Valimiz Sayın Nurullah Çakır ve Milli Eğitim Müdürümüz Aytekin Girgin Bey’in değerli destekleriyle gerçekleşen bu güzel konserde Çorum Vakfı ve Çorum Vakfı Ankara şube başkanı Sayın Alper Bilan’ın da değerli teşvik ve gayretleri oldu.

Konserler uzun uğraşı ve özverili çalışmalar gerektiren etkinliklerdir. Yine bu konser de uzun bir çalışmanın eseriydi.

Aynı koro 2 ay kadar önce de TRT AVAZ kanalında çok başarılı bir program yapmıştı.

Serenad Sanat Akademinin konserine, kendisini saydığım ve sevdiğim eski Valimiz Sayın Mustafa Yıldırım Bey de katıldı. Sayın valimiz 1990’lı yıllarda Çorum’da çok başarılı bir valilik dönemi geçirmişti.

Çorum’da görev yapıp daha sonra başka yerlere atanan Sayın valilerimizin önemli günlerde bizi yalnız bırakmamaları takdire şayan bir davranıştır. Bu da Çorum halkının sevgi ve saygısından ve görevlilere yardımcı olmalarından kaynaklanıyor sanıyorum.

Şef ve koro elemanları mikrofona tek veya çifter olarak gelerek eserlerini icra ettiler. Eserleri başarılı bir şekilde icra eden gençlerimizi ayrıca tebrik ediyorum.

Konserin sunumunu TRT spikeri Sayın Derya Kaya yaptı. Güzel sunumuyla, konuşmalarıyla geceye renk kattı. Sonsuz teşekkürler ediyoruz kendisine.

Anladığım kadarıyla Serenad Sanat Akademinin dönem sonu konserleri de böyle her yıl düzenli olarak tekrarlanacak. Kendilerine kolaylıklar diliyor, başarılarının devamını ve her yıl daha da iyileşerek eserlerini sunmalarını bekliyoruz. Gençlerimizi böyle güzel ve başarılı etkinlikler içerisinde görmek çok güzel.

Konserin sonunda bir Çorum Türküsü olan “İlvanlım”ın okunması da konserin kaymaklı ekmek kadayıfı oldu efendim.

Saygı ve sevgilerimle.