TSO Türk Sanat Müziği Korosunun artık geleneksel hale gelen Bahar Konserleri bu yıl 29-30 Nisan ve 1 Mayıs 2013 tarihlerinde 3 akşam yapıldı. Konserin yapıldığı Devlet Tiyatro Salonu 3 akşam boyunca tıklım tıklım doluydu.

Ben 30 Nisan Salı akşamı yapılan konsere davetliydim. Önceki yıllarda yapılan konserlerin her biri birbirinden güzeldi, bu yılki konser yapılan bazı güzelliklerle daha da bir süslüydü.

a-      ) Bizim izlediğimiz akşam konser esnasında 19 yıl boyunca bu koroya şeflik yapmış Sayın Dr. Sedat Terlemez beye plaket verildi. Sedat Bey’in hastalığı dolayısıyla yaptığı kısa konuşmada da belirttiği gibi koroyu emin ellere, Eczacı Sayın Enver Leblebicioğlu’na bırakıyordu. Sevgili dostum Enver Bey de aldığı bu zor görevi her yıl bir adım daha ileri götürerek senelerdir başarıyla sürdürmektedir.


b-      Yine bir güzellik Sayın İlyas Hafız’ın 84 yaşında olmasına rağmen okuduğu uzun kasidelerle salonu inletmesiydi.
c-      Bir başka güzellikse, bu konseri Çorum Vakfı Ankara Şubesi’nin gayretleriyle 11 Mayıs Cumartesi akşamı Ankara’ da Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl salonunda vererek Ankara’daki Çorumluların ve Ankaralı diğer konukların şahane bir gece geçirmelerinin sağlanmasıydı.

        Ankara’daki konsere Çorum Vakfı Başkanı olarak ben de davetliydim ama sevgili oğlum Erdem Çenesiz’in ameliyatı dolayısıyla katılamadım.

Çorum ve Ankara’daki iki konseri birlikte yazmak isteğimden dolayı da konser hakkındaki yazım bu güne kalmış oldu.

        TSO TSM Korosunun Ankara’daki konserinde çok kıymetli misafirler de hazır bulunmuşlar. Daha önce Çorum’da görev yapmış eski Çorum Valilerinden Sayın Atıl Uzelgün ve Sayın Hüseyin Poroy da katılmışlar.

        Ankara’daki konsere Sayın Cemalettin Kurtoğlu, Sayın Gökhan Ertek ve Sayın Semih Baykara da konuk sanatçı olarak renk katmışlar. Katılan ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

        Yine belirteyim ki bu yılki konserin ses düzeni çok güzeldi.

Kıymetli dostum Enver Leblebicioğlu’na ve koronun birbirinden değerli tüm elemanlarına saygılarımı sunuyor, bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyor başarılarının devamını diliyorum.

        Saygı ve sevgilerimle.