Lügatte Nevruz: Eski takvimlere göre yeni yılın ve baharın ilk günü. Nevruz, kırlarda baharın gelişini, doğanın uyanışını kutlamak için yapılan bayram.

        Ben bu yazıyı 21 Mart Perşembe günü yazıyorum. Hava güneşli, gündüz arkadaşlarla bağda idik. Bağdaki ağaçlar bizden önce baharı kutluyordu sanki, bembeyaz çiçekli ağaçlar gelinlik giymiş gelinler gibiydiler.

Köpekler sanki bir başka havlıyor, kuşlar başka türlü ötüyorlardı. İkindi namazı vakti geçmiş olmasına rağmen tavuklar yumurtluyor, gıt gıdak diyerek ortalarda dolaşıyor kulaklarda hoş bir seda bırakıyorlardı.

        Biliyorsunuz bu gün aynı zamanda gece ve gündüz eşit oluyor.

Televizyonlarda Diyarbakır Valisi Sayın Mustafa Toprak konuşuyor, yüreklerimize su serpiyor, umut dağıtıyordu.

Sayın Vali, “bu yıl Nevruz Diyarbakır’da başka kutlanıyor, PKK’dan herkes bıktı, artık herkesin ortak bir paydası var, iş ve aş” diyordu.  Aynı şeyleri bütün Türkiye düşünüyor tabiî ki.

Diyarbakır Valisi Sayın Mustafa Toprak Çorum’daki görevinden sonra Diyarbakır’a gitti. Kendisiyle sık sık bir araya gelir, Türkiye’yi,  Çorum’u konuşurduk. Çok kıymetli, vatansever, milletsever, insanları seven bir kardeşimizdi. Olayları önceden gören ve gecesi gündüzü olmayan mert bir delikanlı...

        Tabii Diyarbakır’ın o en karmakarışık zamanında durup dururken adamı Diyarbakır valisi yaparlar mı?

Diyarbakır’a gitmeden birkaç gün önce uğradım Sayın valimize, siz orada hükümetin temsilcisi olacaksınız, bu PKK sorununun çözümünde Türk, Kürt dostluğuna büyük katkılarda bulunacaksınız dediğimde, tevazu içinde gülümsedi, “inşallah, bizi duada unutmayın İsmet amca” demişti.

Daha önce de dua ediyorduk ama bu sözünü hiç unutmadım. Bütün Kürt, Türk beraberliğini isteyen her vatandaş gibi biz de dua ettik.

        Bu konuyla ilgili sevindirici haberleri Sayın Başbakanımız, Bakanlarımız televizyonlardaki ve gazetelerdeki beyanlarında açıklıyorlar.

Şu anda bile Diyarbakır’da güven sağlanmış, 5 tane 5 yıldızlı otelin temeli atılmış ve Diyarbakır organize sanayi bölgesinde de 55 tane fabrikanın temeli atılmıştır. Yatırımlar ikiye kalkanmış 1.9 milyarlık teşvik başvurusu OSB’de yer bırakmamış, dağa çıkma bitme noktasına gelmiş ve dağdan inmeler başlamıştır.


Terör bitti inşallah, bundan sonra bilhassa bölge büyük çapta ve çok süratli olarak kalkınacak ve TÜRKİYE KABINA SIĞMAYACAKTIR.  Diyarbakır’da göç verme bitecek göç alma başlayacaktır.
.

Nevruz binlerce yıldır Türkiye’de ve Diyarbakır’da kutlanır amma bu yıl yıldız bambaşka doğmuştur. Birlik ve beraberlik içinde nevruz ateşleri yakılmıştır. Bundan sonra gençler ölmeyecek, yuvalar yıkılmayacak, ANALAR AĞLAMAYACAKTIR İNŞALLAH.

        Emeği geçen herkese, bilhassa da hükümetimize, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZE, emniyet güçlerimize teşekkür ediyor Allah onlardan razı olsun diyorum.

Türkiye’ye selam, bölge halkına selam, şehitlere rahmet, gazilere ve yaralılara acil şifalar versin yüce rabbim. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun inşallah.

        Hoşçakalın, sağlıcakla kalın saygı ve sevgilerim sizinle olsun efendim.


Sevdiğim Sözler: Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz.