Bu yazıyı 8 Ocak 2015 Perşembe akşamı yazıyorum. (Saat 22:00 )
Havalar 3 gündür soğuk ve kar yağışlı. Akşam eve gelirken arabanın termometresi saat 17: 00’de eksi 6 dereceyi gösterdi. Gece de eksi 16 olacağından bahsediyor Çorum televizyonu. Çorum’da 240 köy yolunun da kapalı olduğunu yazıyor Çorum gazeteleri. (Cuma ve cumartesi günleri daha şiddetli soğuk oldu ve termometreler -22’ yi gösterdi diye yazıyordu gazeteler.)
Benim asıl yazacağım Hakimiyet Gazetesinin 08.01.2015 Perşembe günkü, “Kiremithan’ a Bir Çare” başlıklı kocaman puntolarla ilk sayfada yer alan haberidir.
Biz, 6 yıl önce 4-5 arkadaşla Kiremithan’ı alıp öğrenci yurdu yapmayı çok düşündük. Fakat o tarihte ortaklardan birisi razı olmadığı zaman satış yapılamıyordu. Bu gün bu şart değişti sanıyorum, yarıyı bir geçince satış yapılıyor herhalde. Bu yüzden iş ayrıca kolaylaştı.
Hele de becerikli Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü için bu iş çok daha kolay.
a-) Mal sahipleriyle görüşülüp bu iş neticelendirilebilir. Bu yüz karası ve Çorum’ a beceriksiz damgası vuran bu bina yıkılmalıdır. Tamirat, tadilat katiyetle düşünülmemelidir. O eski bina güzel ve modern bir binanın yapılmasını engeller.
Bu bina Çorum’ u dışarıya karşı sahipsiz gibi göstermeye yetiyor da artıyor bile. Kiremithan’ ın binası demode olmuş bir yapı ve ayrıca depreme dayanıklı olduğunu da sanmıyorum. Hele son 10-15 senedir camlar kırılmış, yağmur, kar binanın içine girmiş ve deyim yerindeyse iliğine işlemiştir. İşte bu gerekçelerle belediye encümeni kararıyla bu ucube bina istimlak edilmeli ve yıkılmalıdır.
b-) Arsa olarak satılabilir. Satışta, yerine modern bir bina 2-3 senede yapılma şartı konmalıdır. Yine belediyece 80-90 m2’ lik ve her türlü konfora haiz bürolar da yapılabilir. Ya da üniversiteye talebe yurdu yapma kaydıyla maliyetine satış yapılabilir.
Ne yapılırsa yapılsın bu binanın yıkılma ve yapılma süreci 3 senede bitmelidir. Dış cephe çok güzel ve dikkat çekici olmalı, Çorumlu’ nun yaptığını kimsenin yapamayacağı gösterilmelidir!
Saygı ve sevgilerimle.