1-Erkek milletine en büyük kötülüğü kendini çöllere atan Mecnun ile dağları delen Ferhat yapmıştır. Çıtayı kontrolsüzce yükseltmişler!

2-Bir erkeğin en lezzetli yeri başının etidir. Milyonlarca kadın yanılıyor olamaz!

3-Kadından meleklik bekliyorsan ona cennetini sunacaksın. (Can Yücel)

4-Uzaydan astronot kâğıda şunu yazmış. Burada Tanrı falan görmüyorum. Aşağıda Nasa’dan efsane bir yorum gelmiş. Oksijen tüpü bittiğinde göreceksin!

5-Mezarlık girişinde, “Biz de gezerdik siz gibi, siz de geleceksiniz biz gibi” diye yazıyor. Adam ölmüş, hâlâ laf sokuyor.

6-Zenginler fakirlere Tanrı’dan başka bir şey bırakmadılar. (Nietzsche)

7-14 yaşımda karnımı doyurmak için bir ekmek çaldım. Bu yüzden beni zindana attılar, ama 6 ay bedava ekmek verdiler. Hayatın adaleti budur işte. (Victor Hugo)

8-Bir ülkede edebiyattan ve sanattan çok siyaset konuşuluyorsa, o ülke üçüncü sınıf ülkedir. (Nietzsche)

9-İyi insan mutluluk, kötü insan tecrübe, yanlış insan ders, mükemmel insan iz bırakır.

10-Yetmiş yıl önce yardıma gittiğimiz Güney Kore, Hyundai, Kia, Samsung, LG gibi dünya markalarını üretti ve pazarladı. Biz de yıllardır Nihat Hatipoğlu’ndan “Kıçımıza (afedersiniz) su kaçarsa orucumuz bozulur muyu öğrenmeye çalışıyoruz!

11-Allah hiçbir erkeği “Aşkım açıklayabilirim ”durumuna düşürmesin. Daha açıklayabilenini görmedik.

12-Keşke doğmadan önce senaryoyu bir okusaydık, iyiydi!

13-Memleketimizin TV kültürü, sabah kaybolanı bul, öğlen evlendir, akşam haberlerinde öldür!

14-Çocuğunuz bilerek, öfkeyle, inadına sizi rahatsız etmeye devam ediyorsa, çocuğunuza gösterdiğiniz şefkâti ve ona ayırdığınız zamanı tekrar gözden geçirin,

15-Kadınlar sevmek için üç şey ister. 1-Güven, 2-İlgi 3- Sevgi, altın, bilezik, çanta, köşk, aşk, para, araba, dürüstlük, iltifat, çiçek ayakkabı.. Yok lan, üç değilmiş!

16-Haftalık yazılarımı gönderdiğim Çorum lisesinden sevgili arkadaşım avukat Yaşar Köstekçi, “Mehmet abi Hallac-ı Mansur gibisin” demiş. Sevinsem mi, üzülsem mi karar veremedim. Fuzuli gibi, “Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil “ diyerek yanıp tutuşuyoruz, ateşimiz insanları aydınlatsın diye ama görüyorum ve duyuyorum ki, hiç ama hiç faydası yok…

17-Bugün paranız yoktur, yarın olabilir. Mevkiiniz yoktur, yarın olabilir. Lakin, bugün onurunuz, şerefiniz, vicdanınız ve ahlakınız yoksa, yarın da olamaz.

18-Zalimlerin çarkı cahillerin çalışmayan kafalarıyla döner. (Victor Hugo)

19-Yeni bir dünya savaşını dinsel eğitim alan ülkeler değil, bilimsel eğitim alan ülkeler kazanacaktır, bundan hiç şüpheniz olmasın. (Düşünen Palyaço)

20-Almanya’da bir lise müdürü, her eğitim öğretim yılı başında öğretmenlerine şu mektubu gönderirmiş: “Ben bir nazi toplama kampından sağ kurtulanlardan biriyim. Gözlerim hiçbir insanın görmemesi gereken şeyleri gördü.

İyi eğitilmiş ve yetiştirilmiş mühendislerin inşa ettiği gaz odaları, iyi yetiştirilmiş doktorların zehirlediği çocuklar, işini iyi bilen hemşirelerin vurduğu iğnelerle ölen bebekler, lise ve üniversite mezunlarının vurup yaktığı insanlar…

Eğitimden bu nedenle kuşku duyuyorum. Sizlerden isteğim şudur:

Öğrencilerinizin insan olması için çaba harcayın. Çabalarınız bilgili canavarlar ve becerikli psikopatlar üretmesin. Eğitim çocuklarınızın daha fazla insan olmasına yardımcı olursa ancak o zaman önem taşır.

Baaddin, toplumda görülen zıtlıkları esprili bir dille anlatmaya çalışır.

Şimdi sıra geldi çok sevdiğim dörtlük ve rubailere;

Düş ben gibi bir aşka sadakat ne imiş gör,

Vuslat demi beklerken o firkat ne imiş gör, (Vuslat=Kavuşma, Firkat=Ayrılık)

Yok, yok güzelim, düşme sakın böyle belaya,

Gel kalbime gir, orda felaket ne imiş gör…

Sözler Hüseyin Rıfat Işıl, Beste : Şerif İçli, makam : Saba)

Karanlığa küfür etme, bir mum yak aydınlansın,

Dön arkana bak, neden karanlıkta kaldın, anlarsın?

Cehaletle geçti ömrün hiç okuyup yazmadın,

Evrimde katlama yok, bunu bir türlü anlamadın!...(Mehmet Özata)

24 Şubat 2021