10 Aralık Cumartesi günü ÇEKVA’nın (Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı) Kadıköy Belediyesi arkasındaki Çorum Evinde yaptığı konferansa katıldım.

ÇEKVA Genel Müdürü Erdal Karslı’dan aldığım bilgiye göre, bu sene ÇEKVA olarak 6O3 Üniversitesi öğrencisine ayda 250.00 TL. burs veriyormuş.

Yaklaşık 50 bursiyer öğrencinin katıldığı toplantıda, polis memuru Yasin bey video konferansla terörle ilgili bilgiler verdi. Gayya kuyusu İstanbul’da öğrencilerin arkadaşlarını iyi seçmelerini ve vatana millete faydalı insanlar olarak kendilerini çok iyi yetiştirmelerini önerdi.

Daha sonra, Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Levent Karadağ bilişim sektörüyle ilgili güncel bilgileri aktardı.

Aynı gün saat 14.00’de Kadıköy Rıhtım Caddesinde bulunan Saray Muhallebicisinde Osmancık’lılar toplantısına katıldım.

Yaklaşık beş senedir İstanbul’da, Osmancık’lı hemşehrilerimle 15 günde bir, 1963 Çorum lisesi mezunu arkadaşlarımla ayda bir toplantılar yapıyorum.

Osmancık’lılar toplantımıza eski Hava Kuvvetleri Komutanımız emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi ağabeyimiz başta olmak üzere 33 Osmancık’lı katıldı.

Çok keyifli  sohbetler yaparak, Osmancık, çocukluk ve gençlik anılarımızı paylaştık.

18 Aralık Pazar sabahı da ÇESİAD’ın (Çorum’lu Eğitimci Sanayici İş Adamları Derneği) Ümraniye Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde yaptığı geleneksel bursiyer öğrenciler kahvaltısına katıldım. Çok sayıda siyasetçi, iş adamı, bürokrat, sanat ve spor camiasından tanınmış simaların katıldığı kahvaltı çok keyifli geçti.

ÇESİAD Başkanı Mehmet Karaca’nın açış konuşmasından sonra Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Öztürk, MHP MKYK üyesi Prof. Dr. Vahit Doğan ve ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sezikli konuşma yaptılar.

Toplantıda, eski TCMB Başkan yardımcısı Necati Şahin,  Arifegazi Derneği Başkanı  Sururi Onan, Mecitözlü Hüseyin Akmaz ve İskilip Dernek Başkanı Şaban Gündüz’le sohbet ettik. Toplantı sonrası pek çok Çorum’lu kardeşimiz Sancaktepespor – Çorum Belediyespor maçını seyretmek üzere 15 Temmuz Şehitler stadına gitti.

Maçı izleyen, Çorum sevdalısı Kadıköy Belediyesi Spor Başkan yardımcısı Mecitözülü Hüseyin Akmaz, sahasında lider Sancaktepespor’a karşı çok iyi oynayarak galibiyeti kaçıran Belyediyespor’un çok iyi bir golcüye ihtiyacı olduğunu söyledi.

19 Aralık’ta da Dünya Çorumlular Platformu Kurucusu ve Yöneticisi Tevfik Göktürk  kardeşimizin organize ettiği, "19 Aralık 2016 ÇORUMLULAR GÜNÜ" toplantısı da İstanbul Eminönü Vefa'daki Furkan lokantasında  79 kişinin katılımıyla yapılmış. Toplantının sunumunu da meşhur Arifegazili Sururi Onan kardeşimiz yapmış.

Açıkcası, İstanbul’da yaşayan Çorum’lu kardeşlerimiz boş durmuyor. 

Sizlerin de neler yaptığınızı internette gazetemiz Çorum Haber’den öğreniyoruz. 

Ülkemiz üzerinde korkunç oyunlar oynanıyor. Yaşananlardan iyice aklım karıştı.

Umarım, siyasilerimiz sabırla, sağduyuyla ve yüksek bir sezgiyle, afete dönüşen bu korkunç ve çoklu saldırıları önlemek için var güçlerini ortaya koyarlar.

Ben her zaman olduğu gibi yine musikinin engin nağmelerine tutunarak; sözleri Süleyman Nazif’e, bestesi Şerif İçli’ye ait Hicaz şarkıyla avunmaya çalışıyorum.

Derdimi ummana döktüm asumana inledim,

Yare de ağyare de hal-i derunum söyledim,

Aşina yok derdime ben söyledim, ben dinledim,

Gözlerim yollarda kaldı, gelmedin, çok bekledim…

Ardından, sözleri Ömer beye, bestesi Lemi Atlı’ya ait Uşşak şarkıyla söylüyorum.

Günler geçiyor gönlümün ezvakı tükendi,

Sustum da hazin ruhumun feryadı tükendi,

Bilmem ki gönül sen ne idin, sen de ne vardı?

Ömrüm bitiyor aşkımın ilhamı tükendi…

21 Aralık 2016