Uyandınız mı?.. Oh, ne iyi...

Peki ya uyanmasaydınız... Görmeseydiniz bugünü...

Ve bundan sonraki tüm günleri!.. Ne anlamı kalacaktı...

Varsa servetinizin... Yoksa parasızlığınızın... İşinizin... Hırsınızın... Evinizin... Arabanızın...

Kırdığınız kalplerin... Çektiğiniz çilelerin... Yeni aldığınız gömleğinizin... Takım elbisenizin... Pırlantalarınızın... Ayakkabılarınızın ... Planladığınız tatilinizin... Düşlediğiniz kariyerinizin... Burnunuzda çıkan sivilcelerinizin... Göbeğinizdeki yağlarınızın...

Saplantılarınızın... Öfkelerinizin... Kahkahalarınızın...

Hadi uyanın... Ve düşünün... Hayatınız çok kısa... Keyfini çıkarın...

Bu gününüzün. Herkese günaydın…

KOŞULSUZ SEVİN

Hayat sevgi üzerine inşa edilmiştir. Sevmiyorsanız yaşam temeliniz çabuk çöker. Mutlaka sevdiğiniz biri, birileri, bir şey, bir şeyler olsun.

Hayatınızın konaklama yeri evinizdir. Sevgiyi önce evinizde kullanın.

Aile büyüklerinizi, annenizi, babanızı, eşinizi, çocuklarınızı ve evinizi sevin. Böyle yaşayanlar zaten dışarıda da herkesle barışık yaşarlar.

İşlerinde de başarılı olurlar.

İNSAN HAKLARI

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Beyannamesinde yer alan 30 maddelik insan hakları, yine UNESCO tarafından 1978 yılında Paris’te yayınlanan Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi, Çocuk Hakları, Bitki Hakları ve Doğa Hakları çağdaş uygarlığın en kutsal değerleridir.

İnsan haklarına saygılı olmak yetmez. Siz insan haklarına saygı gösterip, çocukları, hayvanları, bitkileri, doğayı ve çevreyi bir kenara itemezsiniz. İnsan haklarına uyan kişinin, insanın yaşaması için ihtiyaç duyduğu bütün varlıklara da aynı derecede saygılı olması gerekir.

ÇORUMSPOR ŞAMPİYON

24 Mayıs 2019 tarihinde Adana Fatih Terim stadında Serikspor’u yenerek 2. Lige yükselen Yeni Çorumspor’u kutluyorum. Çorum’lulara şampiyonluk sevincini yaşatan Başkan Fatih Özcan’a, 2.Başkan Mustafa Şeker’e, sportif direktör Hamit Işık’a, teknik direktör Bahri Kaya’ya ve futbolcu kardeşlerime teşekkür eder, 2. Ligde de Yeni Çorumspor’a başarılar dilerim.

TÜRKİYE-FRANSA VE İZLANDA-TÜRKİYE MİLLİ MAÇLARI

Türkiye-Fransa milli maçından önce Konya şehir stadındaki seyircilerimizin Fransız milli marşını ıslıklamaları ve geçenlerde ölen eski UEFA başkanı Lennart Johanson’un saygı duruşunda saygısızlık yapmaları utanç verici davranışlardı.

Türk milli futbol takımının teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde son dünya şampiyonu Fransa’yı yenmesi başlı başına bir mucizeydi.

Bundan önceki teknik direktör Lucescu’nun akılcı bir taramayla milli takıma kazandırdığı müthiş yetenekli gençleri Şenol hoca çok iyi hazırlamış. Hepsi de istikbal vaat eden gençlerimiz maçta koskoca dünya şampiyonu Fransız milli takımını resmen perişan ettiler.

İzlanda-Türkiye milli maçından önce futbolcularımıza havaalanında yapılan saygısızlık ta İzlanda’lıların koskoca bir ayıbıydı.

Maça yansıyan, yansıtılan gerginlik maçın atmosferini tamamen değiştirdi. İlk yarıda resmen sefilleri oynadık. İkinci yarıda ayağa top yaparak gol aradık ama onda da pek başarılı olamayarak 2-1 yenildik.

12 Haziran 2019