Bu yıl Göktürkler Robot Takımı Çin’de Shenzen Üniversitesinde yapılan yarışmaya katıldı.

Çin’deki 2018 FRC Robot Yarışması’na, ağır bir nesneyi teraziye koyan ve geri çeken kaldırma robotu ‘Göktürk’ ile katılan liseliler, birbirleriyle uyumları ve dayanışmaları nedeniyle ‘En İyi Takım Ruhu’ ödülünü aldı

Okul Müdürü Adem Beker, yaptığı açıklamada, Afrin Kartalları sloganıyla bu yılki çalışmalarımıza başladıklarını, anlattı.

Beker, "Takım üyesi öğrencileri planlama, tanıtım, mekanik, sponsorluk görüşmeleri, ekip koordinasyonu ve teknik açıdan görevlendirdik. Öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştiren, özgüvenlerini arttıran, birlikte iş yapma ve bilgi paylaşma becerilerini geliştirerek bilimle uğraşarak neler kazanabileceklerini bir kez daha anladık.

Öğrenciler kendilerini olağanüstü bir gayretle geliştirdi ve üretim aşamasında dünyadaki gelişmeleri takip ettiler. Bir kutuyu tartılması için yukarı kaldırarak teraziye koyan robotu altı haftada tamamladık.

Alüminyum gövdeye, dişliler ve zincir sistemi yaptık. Mikro denetleyiciler, motor sürücüler ekledik. Yazılımı tüm dünyada kullanılan Labview yazılımıydı. Ürettikleri robotla yarışmaya katılmak için ilk defa yurt dışına çıkacak öğretmen ve öğrencilerimizin heyecanına ortak olduk.

ABD'den sonra bu kez de Çin'de ay yıldızlı bayrak altında İstiklal Marşımızı söyleyerek ülkemizi temsil etmenin büyük onurunu gururunu yaşadık." dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim