Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından yürütülen II. Dönem Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında Çorum Barosu Konferans Salonu’nda Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinliğe TBB Genel Başkan Yardımcısı Berra Besler ve Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar’ın yanı sıra Amasya, Kırıkkale ve Yozgat Barolarının temsilcileri ile çok sayıda stajyer avukat katıldı.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar, Barolar Birliği’nin en önemli görevlerinden birinin meslek içi eğitimler düzenlemek olduğunu belirterek, “Biz de Çorum Barosu olarak Türkiye Barolar Birliği’yle işbirliği hâlinde bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çalışmamız mesleğimize ve meslektaşlarımıza hizmet içindir.” dedi.
Baro Başkanı Akpınar, gelişen teknoloji ve ilerlemeye paralel şekilde avukatlık mesleğinde de her geçen gün yenilikler ve değişiklikler yaşandığına dikkat çekerek, Bu değişimlere ayak uydurabilmek, bilgi toplumunu ve bilgi standardını yakalamak için Barolar Birliği’nin ve Baroların en önemli görevlerinden biri meslek içi eğitimler düzenlemektir. Meslekî eğitim, mesleğimizin olmazsa olmazlarındandır. Hangi yaşta, kaç yıllık avukat olursak olalım, bizim ‘Her şeyi biliyoruz’ deme lüksümüz yok. Özellikle kanunların ve mevzuatın sürekli değiştiği bizim ülkemizde bunu deme hakkımız hiç yok. Bu nedenle bu eğitimlere çok önem veriyoruz ve sıklıkla devam edeceğiz.” diye konuştu.
Ardından Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Halit Advan’ın sorumluluğunda, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Çetin Arslan, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Erdal Baytemir, Av. Dr. Salih Oktar ve Araştırma Görevlisi Didar Özdemir tarafından katılımcılara, “CMK Uygulamaları ve İstinaf” konusunda çeşitli bilgiler aktarıldı.
Etkinlikte ayrıca TBB Genel Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler tarafından Çorum, Amasya, Yozgat ve Kırıkkale Barolarının temsilcilerine eğitim seminerine katkılarından ötürü birer teşekkür plâketi verildi.



4 BARO’YA TEŞEKKÜR PLÂKETİ
Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından yürütülen ve Cumartesi günü Çorum Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen “CMK Uygulamaları ve İstinaf” konulu eğitim seminerine katkılarından ötürü 4 Baro’ya teşekkür plâketi verildi.
TBB Genel Başkan Yardımcısı Berra Besler, II. Dönem Meslek İçi Eğitim Seminerleri’ne katkı ve katılımları dolayısıyla sırasıyla Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar’a, Amasya Barosu Başkanı Ahmet Melik Derindere’ye, Yozgat Barosu Başkanı Mehmet Şimşek adına Av. Tuğba Okur’a ve Kırıkkale Barosu Başkanı Erol Çakır adına ise Baro Yönetim Kurulu Üyesi Ali Meriç Türkmenoğlu’na birer teşekkür plâketi verdi.





(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim