Hani meşhur bir söz vardır ya, insanlar doğduğu şehirle anasının yüzünü unutmaz, diye, işte bu söze en son ve en ciddi örnek:

        9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel’in muhterem eşleri Nazmiye Demirel 86 yaşında, 27.05.2013 tarihinde Allah’ın rahmetine kavuştu. 30.05.2013 tarihinde de Isparta’nın İslam köyünde toprağa verildi.

Buradan anlaşılıyor ki hayırlı bir ölümle hak vaki olunca Sayın Demirel’in kendisi de orada toprağa verilecek. Sayın Demirel Ankara’da Cumhurbaşkanlarına mahsus Devlet Mezarlığına gömülebilecekken unutamadığı İslam köye gömülmeyi tercih ediyor olmalı. Yüce yaradan, ele ayağa düşürmeden, iman ve Kur’anla rahmetine kavuşturur inşallah.

 Nazmiye Hanım hanımlığın ve asaletin, adam gibi adamlığın son örneklerinden biriydi. Allah gani gani rahmet eylesin.
                                                                ******

        Bu sene Eylül ayında Ankara İstanbul arası hızlı tren hattının hizmete gireceğini,  Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım müjdelediler.  Ne kadar güzel bir havadis. Ankara İstanbul arası 3 saatte gidilecek. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Tabii darısı Çorum’a da, hızlı trenin Çorum’a gelmesi işinde milletvekillerimiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ciddi olacaklardır. Tabii havaalanı da aynı ciddi takibin içinde olmalıdır. Ticaret Odası seçimlerinden sonra Oda Meclisinde birlik ve beraberlik içinde Çorum için el ele çalışacaklardır. Bu Çorum halkının özündeki bir unsurdur. Kıran kırana seçim mücadelesi ve seçim savaşının sonunda birlik ve beraberlik

                                                               ******


        29.05.2013 Çarşamba günü 3. Boğaz köprüsünün temeli atıldı. Hayırlı uğurlu olsun. Ama bu 3. köprünün yapılma işi İstanbul’un bu günkü 15 milyon nüfusunun 2 yıl içinde 20 milyon olması demek olacaktır.. İstanbul bu yükü nasıl kaldıracak bilemiyorum?

Köprü yapılırken bir yandan da bu bölgenin yerleşim planı ciddi olarak ve hızla ele alınmazsa buranın etrafı gece kondu ile dolup taşacaktır.

3. köprü yapılmasa idi buranın yapım işini alan firmalar ve ya bunun gibi büyük para sahibi firmalar bu paralarını yatıracak başka yer arayacaklardı. Tabiî ki çok ta karlı bir yatırım bu ama yine de halkın cebinden, sırtından bir yatırım.

Sözün özü bu paranın doğuya güneydoğuya yatırım olarak dönmesi sağlanabilirdi. Maraş’ta yapılan dondurma aynı gün Çin’e, Hindistan’a, Afrika’ya satılmalı. Iğdır’daki, Diyarbakır’daki kiraz da böyle olmalı. Kısacası devlet buradaki yatırımlara satış garantisi getirmeli.

        Şükür doğuda terör bitmiştir. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Ama yeni teröristlerin olmaması, dağa bu günkü çocukların, gençlerin çıkmaması için onlara iş, aş kapısı açılmalı. İstanbul’a göç yerine İstanbul’daki doğu kökenli vatandaşları doğuya götürme planları yapılmalı. Doğuya fabrika kuranlara her türlü teşvik verilmeli ve imal edilen malların satışı garanti edilmelidir.


Bu genç nüfusun ihtiyarlığında 25 milyon bir İstanbul Türkiye’ye çok ağır yükler getirecektir. Doğu ve güneydoğudaki genç nesli yerinden ayırmayacak bir düzen acilen uygulanmalıdır.

                                                                 *****

        28.Mayıs 2013 Salı günkü Çorum Gazetelerinde, bu yılki kurumlar vergisi rekortmenleri, ilk 3,  ECE BANYO, SUPRA TARIM ve DUDUOĞLU. Ece Banyo’nun tahakkuk eden vergisi 1 milyon 193 bin, Supra’nın 1 milyon 179 bin ve Duduoğlu’nun ise 1 milyon 26 bin lira yazıyordu.

        Vergi demek kazanç demek, döviz demek, işçi, istihdam demek. İleriki yıllarda bu vergileri ve daha fazlalarını veren daha nice şirketler olur inşallah.

        Çorum sanayisi çok daha iyilerine layık. Bu Çorum halkının hakkı, çünkü Çorum halkı işvereniyle, işçisiyle çok pratik ve üstün zekâya sahiptir. Ben bunu 60 yıllık bir işveren olarak yakından takip ediyorum.

Sizleri kutluyorum kurumlar vergisi rekortmenleri, işlerinizin, sıhhat ve afiyetinizin ve başarılarınızın daim olması dileklerimle.

Saygı ve sevgilerimle.