Atatürk Anıtı’nda toplanan grup, 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Vatan Sana Canım Feda' sloganlarıyla Şehitliğe kadar yürüdü.
Yüzlerce insanın Türk bayraklarıyla katıldığı yürüyüşte, hep bir ağızdan terör lanetlenirken, şehitler için dualar edildi.
Dev Türk Bayrağı’nın arkasında gerçekleşen yürüyüş, şehitlikte son bulurken, topluluk şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudu. 
Kuran Tilavetinin ardından katılımcılar şehitlerin mezarlarını ziyaret etti, protokol üyeleri şehitlerin yakınlarıyla sohbet etti.

4762C8E8 88E6 4512 84F7 6F68Ad71E674
Kendisi de şehit babası olan Çorum Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Galip Deniz, yaptığı konuşmada şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütüne gerekli dersi verdiğini belirterek, “Biz de bugün Çorum olarak o itlerin yularlarını tutanlara gerekli tokadımızı attık. Diğer illerimizde olduğu gibi. Allah şehitlerimizin ailelerine sabır versin gerçekten çok acı bir şey. Biz onların yanındayız. İnşallah burada edilen dualar onlara zırh ve kalkan olur. Allah askerimizin ayağına taş değdirmesin. Devletimize zeval vermesin. Ve şunu herkes bilsin ki bu bayrak inmeyecek. Bu vatan bölünmeyecek. Ezanlar susmayacak.” dedi. 

Cdc4C946 0Ae1 4F10 9860 5414Ef7C1163
‘Şehitlere Saygı’ yürüyüşüne, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çorum Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Galip Deniz, şehit aileleri ve yakınları, gaziler, siyasi parti il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

4278Fcb0 5F32 4051 9C41 Ba68E60F856F

Çorum'da şehitler için mevlit okutuldu Çorum'da şehitler için mevlit okutuldu

Editör: NURDAN AKBAŞ