Çorum Beşiktaşlılar Derneği’nin 15 gün önce ikincisini başlattığı Futsal Şöleni’ni Çorumlar baya baya sevdi.

İşim gereği her maçı hemen hemen takip ettim.

Ve çok güzel şeylere şahit oldum.

Maçları izlemeye gelen ailelerin heyecanına, eşleri ve çocukları karşısında harikalar yaratmaya çalışan babaların çabalarına şahit oldum.

Ufak tartışmaların maç sonunda iki takımın birbirlerine sarılıp dostlukla pekiştiğine...

Kazanın mutlu olduğu, kaybedenin kazanan tarafından teselli edildiğine şahit oldum.

35 yaşında yolun yarısına gelen insanların 13 yaşındaki bir çocuğun heyecanı ile topa vuruşuna, gol attıktan sonra 13 yaşındaki çocuğuna sarılışına şahit oldum.

‘Kaleciler devleşti’ tezinin doğruluğuna şahit oldum.

Zamanında profesyonel futbol oynamış, futbolu bıraktıktan sonra şişen göbeklerin futsal sayesinde her maç 1 kilo eridiğine şahit oldum.

İyi ki de olmuşum... Buna vesile olan önce Çorum Beşiktaşlılar Derneği’ne, akabinde turnuvada top koşturan futbol sevdalısı arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Şimdi biraz takımları ve grupları analiz edelim...

Siyah Grup’ta Orçun Gıda, Hüseyin Eğer önderliğinde Hakan ve Beytullah’ın katkıları ile yoluna dolu dizgin devam ediyor. Grupta yenilgi görmeyeceği aşikâr. En kötü, beraberlik sonucu alacaktır ve gruptan birinci olarak çıkacaktır.

Siyah grupta bana göre en büyük sürprizi Arda Orman Ürünleri yaptı, yapmaya da devam ediyor. Yaş ortalamasına bakıldığı zaman grupta puan alması imkânsız gözüken Arda Orman Ürünleri 3 maçta 7 puan toplayarak şuana kadar büyük bir başarıya imza atarken, gol krallığı yarışında yolun yarısına gelmiş Volkan Başaran’ın da katkısı bir hayli fazla oldu. Hele o defanstaki beyaz saçlı ağabeyimin çabası da görülmeye değer. İkinci olarak adını çeyrek finale yazdırır diye düşünüyorum.

Grupta üçüncü ve dördüncülük yarışı bana göre Paşa İnşaat, Detay Aleminyum, Şah İnşaat ve Ovasaray arasında geçer.

Paşa İnşaat kalecisi Mesut’un hırsı ve çevikliği, Hanifi tekniği ile 3 maçta 6 puan toplamayı başardı. Bundan sonraki maçlarda Resul’ün fiziki gücü, Erkan’ın da heyecanını sahaya yansıtırlarsa Orçun Gıda ve Arda Orman Ürünleri’nden sonra gruptan çıkması kesin üçüncü takım olacakları aşikâr.

Detay Aleminyum’da Miraç tek başına takımı sırtlasa da bir yerde gücü tükeniyor. Metehan ve Eren’in biraz daha Miraç’a destek vermesi lazım. Bunu başarmaları halinde gruptan çıkmaları mümkün.

MÜSİAD’ın düzenlediği turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Şah İnşaat ise ilk maçta sergilediği futbolla gruptan birinci çıkar izlenimi verse de, Orçun Gıda’ya farklı yenilmeleri hayal kırıklığı yarattı.

Ovasaray, 3 maçta 1 kez yenildi, 2 kez de berabere kaldı.  Murat ve Nebi’nin çabası bir yere kadar. Nebi ve Murat’a biraz destek verilmesi halinde zor da olsa gruptan çıkabilirler.

Grubun diğer takımlarından Sude Makine siyah forması ile Gökgöz Hukuk’ta sarı forması ile turnuvaya renk katan takımlar oldular.

Gelelim Beyaz Gruba…

Er-Tu Meşrubat ve Elit Otomotiv birincilik için yarışacak gibi gözüküyor. Er Tu Meşrubat fiziki yapısının yanı sıra hızlı ve çabuk futbolu bana gruptan birinci çıkacakları izlenimini veriyor.

Elit Otomotiv oynadığı 2 maçta 6 puan alsa da şuana kadar kolay takımlarla karlaştıklarını unutmamak lazım. Bundan sonra zor maçlar bekliyor Elit’i. Serdal ve Cengiz gününde olursa o maçları da zor da olsa geçip ikinci olarak adını çeyrek finale yazdırır.

Siyah grupta olduğu gibi Beyaz Grupta da üçüncülük ve dördüncülük yarışı bayağı çekişmeli geçecek gibi. Saylan Çelik’in son maçlarda gösterdiği performans, Tamirciler Odası’nın kaybetmeme anlayışı ile sahaya çıkması, Ayka Enerji’de Süleyman ve Yunus faktörü, Hitit Temizlik’in 40 dakika canla başla oynayıp son 10 dakikada pes etmemeyi öğrenmesi ile üçüncü ve dördüncü belli olacaktır. Grubun diğer takımı Arissa Kuruyemiş’te Ceylan’ın tek başına çabası takımın kazanmasına yetmiyor. Kalan 3 maçta şanslarını zorlayacaklardır.

Bundan sonra bakalım neler olacak, heyecanla bekliyorum.

Tüm takımlara başarılar diliyorum…