Çorum Belediyesi Türk Sanat Musikisi Korosu, 13 Nisan 2013 Cumartesi akşamı Çorum’lu Eğitimci Sanayici ve İşadamları Dayanışma Derneği’nin (ÇESİAD) davetlisi olarak İstanbul Yeditepe Üni.İnan Kıraç salonunda muhteşem bir konser verdi.

Konsere, ünlü bestekâr ve Mevlithan  Amir Ateş, Türk Halk Müziği Sanatçısı Recep Ergül, ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı, Mehmet Yıldırım, Başkan Yardımcısı Muzaffer Canıdemir, Yargıtay üyesi Zihni Doğan, TCMB Başkan yardımcısı Necati Şahin, Eski İmar Bakanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, Özürlüler Daire Başkanı Bekir Köksal, Orkisan Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Orhon, Gebze Hakimi İbrahim Çalışgan, Ümraniye Hakimi Selma Çalışgan, Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Talip Kalkan, ÇESİAD Kurucu Başkanı Ahmet Lapacı, Emekli Albay Tuğrul Avtan,TFF Profesyonel Tahkim Kurulu Başkanı Av. Engin Tuzcuoğlu , Kadıköy Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Akmaz, Hitit Dernekler Federasyonu Başkanı Gamze Yavuzer, ÇESİAD yönetim kurulu üyelerinden İbrahim Sezikli, Mustafa Özsoy, Esat İnkaya Mustafa Kuş, Seyit Arslan,Hayrettin Özkaya, Osmancık’lılar Derneği Başkanı Av.Murat Başer, Orhan Atak,Tahsin Özcan, Büşra Yaşar ve çok sayıda  Çorumlu bürokrat , işadamları, Çorum, ilçe ve köy dernekleri vasıtasıyla çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Dr. Fatih Tuncel’in sunduğu konserde, genç ve güzel şef Selda Erdost yönetiminde koro, çok sevdiğim Neyzen Yusuf Paşa’nın Segah peşrevinden sonra Segah, Hüzzam, Nihavend, Bayâti, Hüseyni, Uşşak ve Muhayyer kürdi makamında şarkılar söyleyerek Çorum’lu müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Gündoğdu Duran’ın “Gözleri aşka gülen taze söğüt dalısın” Nihavend şarkısını düet yapan Derya ve Uğur Yılmaz’la, Sadettin Öktenay’ın, “Dudaklarında arzu, kollarında yalnız ben “ adlı Muhayyerkürdi şarkısını düet yapan Müjgan ve Mustafa Mutlu çiftleri çok beğendim.

Sözleri Vecdi Bingöl, bestesi Münir Nurettin Selçuk’a ait, “Dumanlı başları göklere ermiş, yedi renk üstüne hareli dağlar” adlı Hüseyni şaheseri aynı güzellikte yorumlayan genç ve güzel şef Selda Erdost’u ise ayakta alkışladım.

Çorum Belediye korosunu çok beğendim. Çorum’da engin musiki bilgisi ve Allah vergisi yeteneğiyle efsane haline gelen Halil Özçelebi hocam çok nezih ve güzel bir koro kurmuş.

Bayan sanatçılar beyaz melekler gibi, erkek sanatçılar da kırk yıllık TRT sanatçıları gibi bağırmadan, detone olmadan her şarkıyı usulüne göre yorumlayarak çok güzel bir konser verdiler.

Konser sonunda kutladığım Halil Özçelebi hocamı az önce telefonla arayarak bir kez daha kutladım.

1960’lı yıllardan beri yetiştirdiği sanatçılarla, kurduğu korolarla Çorum’da Türk sanat musikisine öncülük eden Halil Özçelebi hocam, Türk müziği sazlarından 19 tanesini çalan ender bir yetenekmiş.

Konser sonunda, ÇESİAD Başkanı Mehmet Yıldırım, “yüreğimizde hoş bir seda bırakan kıymetli TSM Korosunun her üyesine, bize bu imkânı sağlayan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer külcü ve Başkan Yardımcısı Zeki Gül'e şükranlarımı sunarım” dedi.

Konserde söz alan Koro Başkanı Halil Özçelebi de  ev sahipliklerinden  ve koronun tarihinde ilk kez İstanbul'a gelme hayalini geçekleştirdiklerinden dolayı ÇESİAD’ a teşekkür etti.

Bu güzel konserle Çorum Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu, şair Baki’nin

“Avaze-i bu âleme Davud gibi sal / Baki kalan bu kubbede bir hoş seda imiş” sözlerini anımsatırcasına İstanbul’da hoş bir seda bırakarak tarihe not düştü.