5 Ocak Pazar sabahı Çorum’lu Eğitimci ve Sanayici İş Adamları Dayanışma Derneği’nin (ÇESİAD) Sancaktepe’de Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezinde tertiplediği aile kahvaltısına katıldım.

Belediye Başkanlığını Çorum’lu hemşehrimiz Avukat Şeyma Döğücü’nün yaptığı Sancaktepe’ye uzun zamandır gitmemiştim. Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi çok görkemli bir saray olmuş. Yanında Sancaktepe Belediye binası var.

ÇESİAD yönetim kurulu Başkanı Osmancık’lı sevgili Murat Başer çok sosyal ve paylaşımcı bir kardeşimiz. Çok kısa sürede Çesiad’ı İstanbul’da Çorum’luların en etkin lobisi haline getirmiş. Kahvaltıya, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler politika kurulu üyesi hemşehrimiz Prof.Dr. Lütfü Akça, İstanbul Vali yardımcısı hemşehrimiz Levent Kılıç, Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, Çesiad yönetim kurulu üyeleri, bursiyer üniversiteli öğrenciler, burs verenler, çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri ve iş adamları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan başkan Murat Başer, Çorum’un ve Çorum’luların her zaman yanlarında olduklarını, geleceğimiz olan bursiyer öğrencilerimize maddi ve manevi destek vermeye devam edeceklerini belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Çesiad’ın tanıtım videosu gösterildikten sonra toplantı protokol konuşmalarıyla devam etti. Toplantıda hemşehrilerimin samimi ve sıcak davranışları beni çok etkiledi.

Herkesin herkese “Başkan” diye hitap etmesi çok hoştu.

masada Dünya Çorum’lular Federasyonu Genel Başkanı Kargı’lı Metin Akkuş, Ataşehir Bel. Başkan danışmanı Mehmet Aydoğanoğlu, Meraklı Balıkçı İsmail Çakır, oğlu Mert Çakır, İlhami Dursun, Müteahhit Mehmet Ünal, Gazi Gül, Mustafa Tengirşek, Zeki Maviş, Yıldız Karam, Celal Karaman ve Yasin Akça vardı.

Çalışma düzenlerini ve dayanışmalarını çok beğendiğim Çesiad’ın yönetim kurulunda iş adamı Esat İnkaya, iş adamı Tuncay Özkan, tekstilci Murat Karaca, Belediye çalışanı Mustafa Kuş, Sungurlu Arifegazili’den meşhur Sururi Onan Mercedes çalışanı, Elif Şahin Keleş reklamcı, Ahmet Cihat Yıldız reklamcı, Mehmet Yıldırım reklam ve yapımcı, Mehmet Genç Habertürk çalışanı, Tunay Özkan mimar ve Akif Güneş TSE kalite yönetim uzmanı yer alıyormuş. Çesiad bu sene 130 öğrenciye ayda 200 lira burs veriyormuş.

Bu güzel kahvaltı için başta Çesiad Başkanı Avukat Murat Başer’e ve Çesiad yönetim kuruluna çok teşekkür ederim.

İstanbul’da Çorum’luları temsil eden Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı (ÇEKVA) ile Çorum’lu Eğitimci ve Sanayici İş Adamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD) var.

Ben de sanırım 2008-2010 yılları arasında eski İmar ve İskân Bakanı Çorum’lu sevgili hocamız Prof. Dr. Ahmet Samsunlu’nun Başkanlığını yaptığı Çekva yönetim kurulunda görev yapmıştım.

Ahmet hocamdan sonra bayrağı Çorum’lu hemşehrimiz Sinpaş Holding’in sahibi Alaca’lı Avni Çelik devraldı. Avni Çelik ilk zamanlar müthiş bir çalışma yaparak öğrenci bursiyerlerin sayısını yaklaşık 950’ye ve burs miktarını da 100 liradan 250 liraya çıkarmıştı.

Daha sonraları her nedense Çekva, fazla tabana inemediği için Çorum’lularla bütünleşme ve dayanışma sağlayamadı. Şimdi Çekva’nın başkanlığını Osmancık’lı hemşehrimiz Prof. Dr. Lütfü Akça yapıyor. Az önce Çekva Genel Müdürü Erdal Karslı ile yaptığım telefon görüşmesinde Çekva’nın bu sene 70 öğrenciye ayda 200 lira burs verdiğini öğrendim.

Lafa gelince “Çorum’luyuz, birbirimizden sorumluyuz” diyerek mangalda kül bırakmayız ama, 2020 yılına geldik, 18 milyonluk koskoca İstanbul’da Çorum’lu öğrenci kardeşlerimizin kalacağı bir yurdu bile yok!

BAADDİN FIKRALARI

1-Laf yetiştirmekten kendini yetiştirmeyi unutmuş insanlar var.

2-En güzeli platonik aşk. Dert yok, tasa yok, hediye alma derdi yok. Mesela az önce ondan ayrıldım, haberi bile yok.

3-Dünyada en çok iyilik yapan millet biziz. “Ne yapıyon?” “İyilik”, sen?

4-Kız her hafta biriyle çıkıp, sonra ayrılıyor. Sonra da sosyal medyada “kalbime gömdüm” diye paylaşıyor. Kalp kalp değil Karacaahmet mezarlığı.

5-Ajda Pekkan şarkıda, “arada sırada aklıma geliyor” diyor. Bu yaşta aklına geldiğine dua et. Babaannem senin yaşındayken Kenan Evren’i kocası sanıyordu.

8 Ocak 2020