1 Eylül Cuma günü, senelerdir uğraştığım, hayalini kurduğum Çorum Özel Hastanesi’ne 200 metre mesafede, hastanenin doğusuna düşen yerde, adığnı da “Dülgeroğlu İsmet Çenesiz” koyduğumuz cami, bayram sabahı kılınan bayram namazıyla, Rabbimin izniyle halkın hizmetine açıldı. Ardından da Cuma namazı kılındı.

Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Oğlum Erdem, damadım Bülent Onur ve Mustafa Bayramoğlu, bağ bekçisi Bahattin Ağabey’in oğlu ve torunları hayli uğraştılar.

Mustafa ve kardeşi Yusuf, rahmetli Ahmet Çenesiz’in çırağı ve kalfasıydı. Sonra da Ahmet Ağabey’in Hıdırlığın ordaki atölyesinde kiracısı oldu. Mustafa Bey saygıda kusur etmedi. Ahmet Ağabey de ağabeyliğini bildi, onları sevdi-saydı.

Bayram sabahı namaz kılınınca, cemaate simit ve çay ikram edildi.

Ben de masrafı görünce Mustafa’nın oğluna bir miktar para bıraktım. Ve caminin ihtiyaçlarını benim karşılayacağımı söyledim. Madem ki caminin adı “Dülgeroğlu İsmet Çenesiz Camii” idi ve inşaatı da bütün masraflarını karşılayarak İsmet Çenesiz yaptırmıştı, doğru olan buydu. (İki vatandaş 3’er bin lira yardım ettiler. Kendiliğinden verenlerden alınması mecburiyeti vardır)

Caminin yanında Kız Kuran Kursu da açılacak. Çorum Müftülüğü buraya öğretmen, camiye imam tayin edecek.

Cami yapılırken emeği geçen bir imam vardı: Niyazi Bal…Ben tanıyorum. Müftümüzden O’nu tayin etmesini rica edelim diyorum. Takipçcisi olmaya çalışacağım.

Bayram namazında, görüşlerine kıymet verdiğim ağabeyim İlhan Çenesiz, “Bu caminin cemaati çok, yeri de iyi seçilmiştir. Rızayı barî için yapılmıştır. Rabbim kullarına canıgönülden istedikleri hayırları yaptırır inşallah. Cemaati bol, okuyanları çok olur, nesilden nesile halka hizmet eder inşallah” dedi.

Amin.