Aşağı tükürsek sakal, yukarı tükürsek bıyık misali, Çorum FK için de ne söylesek, ne yapsak sanırım boş!

Başkanının çekip gittiği, futbolcusunun umursamadığı, taraftarının yalnız bıraktığı bir takımdan da bir şey beklemek hayalcilik olurdu zaten.

Şampiyonluk parolası ile başlanan sezonda, Play-Off da zora girdi.

Bodrumspor maçı Play-Off’a giden yolda en kritik maçtı.

Bu yüzden mutlaka kazanılması gerekiyordu.

İlk yaptığı basın toplantısında, agresif orta saha kurgusundan bahseden Ergün Hoca, ısrarla yumuşak orta saha kurgusu ile maçlara çıkmaya devam ediyor.

Bodrumspor maçına da aynı kurgu ile çıktı.

Recep Türköz ve Mahsun Çapkan gibi iki tane çıtkırıldım orta saha ile maça başlamak zaten Bodrumspor maçının zor geçeceğinin göstergesiydi.

Yıllarca 1.Lig’de, orta saha kurgusunda agresifliğiyle, kesici özelliğiyle nam yapmış Aykut Akgün’ü, elinde stoper tercihi olmasına rağmen stoperde başlatması da bence en büyük hatalardan biriydi.

Oysa, kesici Aykut Akgün, süpürücü Murat Yıldırım ve pasör Recep Türköz, orta saha üçlüsü ile maça başlanmış olsaydı, senaryo daha farklı olabilirdi.

Aykut’un diri ve agresif futbolu ile ne Bodrumspor Çorum FK kalesine ablukaya alabilirdi, ne de Çorum FK 90 dakikayı bu kadar aciz bir futbol ile tamamlardı.

Yukarıda da söylediğim gibi, agresif orta saha kurgusundan bahseden ve buna dayalı bir sistem ile Çorum FK’yı oynatacağını söyleyen Ergün Hoca’nın “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” deyimini doğrulayan tutumundan acilen vazgeçmesi lazım.

Türkiye’de, her kademede futbol sert oynanıyor. Recep gibi Mahsun gibi iki tane yumuşak oyuncu ile bu iş olmaz. En azından birinden vazgeçmeli!

İlk yarı kötü ve aciz futbola rağmen, Bodrumsporlu futbolcuların lakaytlığı, Hasan Hüseyin’in de kalesinde devleşmesi ile Çorum FK soyunma odasına mucizevi bir şekilde 0-0’la girdi.

Kötü futbola rağmen, şapkadan çıkan tavşan misali, Burak Çalık’ın pasında Halil İbrahim Sönmez’in golüyle Çorum FK 1-0 öne geçiyor.

Golden sonra, Mehmet Akyüz ve Volkan Okumak’ın kaçırdığı net pozisyonlar da cabası!

Son dakikaları zamana oynamak yerine, her kontratakta gol arayan Çorum FK’lı futbolcular bunun bedelini de son saniyede yediği golle ödüyor.

Şaka gibi!

Vanspor’un, Afyonspor’un ve İnegölspor’un puan kaybettiği haftada, Bodrumspor karşısında alınacak 3 puan, Play-Off açısından oldukça önemliydi.

Ama olmadı!

Şimdi, kağıt üzerinde 1 puan yazılan Van deplasmanı var.

Bu zor deplasmandan 3 puanla dönülmesi halinde, umutlar yeniden yeşerir, aksi halde hayallere bir kez daha veda edilir.

HOŞCAKALIN!