Mensubu olduğum Dostlar Musiki Topluluğu - Adnan Mungan, korosu olarak

21 Mayıs Pazar akşamı Yeditepe Üniversitesi’nde Avni Anıl şarkılarından oluşan bir konser verdik. Şefimiz Adnan Mungan, 1953 Diyarbakır doğumlu olup, Kimya Mühendisidir. Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği korosunda ses sanatçısı olarak çalışmaktadır.

Unutulmaz eserleriyle gönüllerde taht kurmuş değerli bestekâr Avni Anıl, 1928 İstanbul doğumludur. Polislik ve gazetecilik yaptı. 120’yi aşkın bestesi olan Avni Anıl’a 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından “Devlet Sanatçısı” ünvânı verildi.

Yakinen tanıma fırsatı bulduğum değerli bestekâr Avni Anıl, 2008 yılında İzmir’de yaşama veda etti. Bu vesileyle Avni Anıl üstadımı sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.

Sunuculuğunu Fatmagül Varol’un yaptığı konserde şarkılara, klasik Türk müziğinin değerli saz sanatçıları, Kemanda İhsan Aslan, Viyolensel’de Sermet Kutluğ, ud’larda Osman Nuri Özpekel, Zeynel Şahin, Ney’de İlhan Numanoğlu, Kanun’da Hacer Tısoğlu, Coşkun Uztürk, Kemençe’de Lütfiye Özer ve Tanburda Özata Ayan eşlik ettiler. Koro olarak; Avni Anıl’ın çok sevilen Hüzzam, Mahur, Hicaz, Acemkürdi, Nihavent ve Kürdilihicazkâr makamında şarkılarını okuduk.

Solistler ;

Dr. Mehmet Zafer Aslan; “Neden hiç dinmiyor gözyaşlarım biçare gönül?”

Almanca Öğretmeni İpek Nermin Önal; “Bir ateşim yanarım külüm yok, dumanım yok”,

Prof. Dr. Hediye Aslan Özkan; “Dil şâd olacak diye kaç yıl avuttu felek”,

Bankacı Serpil Çam; “Rüya gibi uçan yıllar, biraz durun, durun biraz”,

Güzin Yenilmez; “İçimde bin türlü keder, senden gelir sana gider”,

Dr. İsmail Şimşek; “Ne olur akşamları gelsen otursan yanı başıma”,

Mine Kayaalp; “Unutamıyorum, unutamıyorum, gecem yok artık gündüzüm yok”,

Pilot Albay Mehmet Kobak; “Bir göz aşinalığı var aramızda”,

Esma Özyurt; “Ne yeşili, ne siyahı, gözümde hep gözlerin var”,

Dr. Süha Özbilgen; “Unutulmuş ne varsa sevgiden geri kalan”,

Mali Müş. Murat Gül; “Kurumuş topraklar gibiyim, öyle unutulmuş, öyle yoksun”,

Banka Müdürü İlker Kişmir; “Gözlerin bir aşk bilmecesi sorar gibi”,

Dr. Mehmet Bengi; “Maziyi düşündüm de yoruldum halin elinden”,

Bankacı Semra Taner; “Biraz kül biraz duman, o benim işte” şarkılarını okudular.

Konserimiz, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tatiline ve Fenerbahçe’nin Avrupa Basketbol Şampiyonluk maçına denk geldiği halde, müzikseverler bin kişilik salonun yarısını doldurdu. Koromuz ve solistlerimiz müzikseverler tarafından çok alkışlandığı için beğenilmenin ve takdir edilmenin mutluluğunu yaşadık.

Bu arada bir Galatasaraylı olarak, Fenerbahçe’nin Avrupa Basketbol Şampiyonu olmasına çok sevindim. Bütün Fenerbahçelileri canı gönülden kutluyorum.

Bir müziksever, şefimiz Adnan Mungan’a , “Adnan bey sizden de birkaç şarkı rica ediyoruz.” deyince Adnan bey, “Teşekkür ederim, ben konserlerde prensip olarak şarkı okumuyorum. “ cevabı müzikseverler tarafından çok alkışlandı.

Konsere konuğum olarak katılan, Dünya Çorumlular Platformu Başkanı Tevfik Göktürk, eşi Semiha Göktürk, Zehra ve Ahmet Kan, Agop Mirek, Güven Erdoğan ve Orhan Demir konserimizi çok beğendiklerini söylediler.

Yaklaşık 24 senedir İstanbul’da yaşıyorum. Bu güne kadar İstanbul Anadolu yakasında pek çok Musiki Cemiyetinde çalıştım.

En son Dostlar Musiki Cemiyeti Adnan Mungan korosunda karar kıldım.

Gördüm ve anladım ki, müziksever insanlar bulundukları yerleri de güzelleştiren seçilmiş, hassas, duygu ve sevgi yüklü hepsi de güzel insanlar. Bana göre musiki cemiyetleri, bedensel ve ruhsal hastalıkları tedavi eden, iyileştiren bir nevi terapi merkezi gibi görev yapıyorlar. Yaşamınıza anlam katarak hayatınızı güzelleştirmeyi istiyorsanız sizlere de musikiyle uğraşmanızı tavsiye ederim.

Bu yüzden büyük şair Yahya Kemal Beyatlı üstadım musikiyi şöyle tarif etmiş.

Musiki denilen nutk-u ilâhi / Engin bir denizdir namütenâhi…