Geçen hafta, 1963 yılında mezun olduğum Çorum lisesi Müdürlüğünden aşağıdaki duyuruyu aldım. 
1946 yılında Çorum Lisesi olarak kurulan ve Atatürk Lisesi olarak devam eden okulumuz, geçen yıl da Atatürk Anadolu Lisesi adını almıştır. 
Çorum’un köklü kurumlarından olan okulumuz, beş yılda bir geleneksel mezunlar günü düzenliyor. Her yıl Haziran ayında yapılan toplantımız bu yıl 2 Temmuz Cumartesi günü yapılacak.
Okul Müdürü H. Hüseyin Hastaoğlu başkanlığında toplanan komisyon, mezunlar gününde misafirlere İskilip dolması ikram etmeyi kararlaştırdı. Bugüne kadar lisede görev yapmış emekli öğretmenlerle beraber, bütün mezunların davet edilmesini karar altına alan komisyon,  okulun resmi web sitesinde veri tabanı oluşturmak amacıyla form sayfasının da doldurulmasını rica ediyor.
H. Hüseyin Hastaoğlu, “ Üçüncü mezunlar gününe katılmak isteyen mezunlarımızın kesinlikle okulla irtibata geçmelerini ve bu irtibatı web sayfasındaki ilgili yerlere eksiksiz bilgi girişi ile de yapabileceklerini vurguladı. Okulla irtibata geçecekler için:
Okul Santral Tel: 0364 213 83 21,  Okul Müdürü Tel: 0364 225 00 15,  Web sitesi: http://www.corumatalise.k12.tr/
Yukarda ki Web sitesine girip, 2 Temmuz toplantısı için kaydımı yaptırınca bilgisayarıma, “Çorum Atatürk Anadolu lisesi, www.corumatalise.k12.tr Pilav Günü kayıt işleminiz yapılmıştır. Kayıt olduğunuz için teşekkürler” bilgisi geldi.
Çorum lisesinden 1963 yılında mezun oldum. O dönemin efsane liselerinden biriydi Çorum Lisesi. Kültürel altyapımın temelini Çorum lisesinde oluşturdum. Okumanın erdemine, yazmanın büyüsüne Çorum lisesinde ulaştım. Bu vesileyle beni yetiştiren öğretmenlerimi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.
Sınıf arkadaşlarımın çoğuyla irtibat sağladım. Her gün bir kaçıyla görüşerek, hal ve hatırını sorarım. 2001 ve 2006 yıllarında yapılan her iki toplantıya da katıldım. Beş yılda bir yapılan bu toplantılara İstanbul’dan koşarak geldiğim halde, Çorum’a yakın illerde ve Çorum’un ilçelerinde yaşayan pek çok arkadaşımın gelmemesine hiçbir anlam veremiyor ve onları çok yadırgıyorum. 
Yıllarca aynı sıraları paylaştığımız, aynı havayı teneffüs ettiğimiz ve ortak duyguları yaşadığımız arkadaşlarımızı, dünya gözüyle bir daha görmek beni çok sevindiriyor.
Delikanlılık çağımızı yaşadığımız arkadaşlarımızdan, aradan geçen bunca zaman içinde yaptıkları işleri, evlilik maceralarını, askerlik anılarını, çoluk, çocuk ve torun hatıralarını dinlemek ve onlarla yaşlılık anılarımız paylaşmak doyumsuz bir mutluluk veriyor bana. 
1963 yılı mezunları olarak bizim kuşak fasl-ı hazanı yaşıyoruz. Yaşlarımız yetmişe yanaştı. 2 Temmuz Cumartesi günü yapacağımız toplantıda bundan sonra ki toplantıların üç senede bir yapılmasını önereceğim.  Aksi takdirde, 2016 toplantısını bir başka âlemde, bir başka boyutta, bir başka hallerimizle yapabiliriz.
Sevgili Çorum lisesi mezunu dostlarımız, unutmadan 2 Temmuz 2011 Cumartesi gününü ajandanıza kaydedin ve o gün mutlaka, ama mutlaka 
Çorum lisesinin bahçesinde buluşmak üzere hoşcakalın. 
“Şimdi bir rubai zamanıdır.” diyerek, Çorum’u bir dörtlüğe sığdırmaya çalışalım.
Çorum’un suyu, toprağı insanlık ovasıdır. 
Çorum’un lisesi de ilim, irfan yuvasıdır.
Bağrından yetişenler destan olmuş cihana,
Onur, erdem, fazilet Çorum’un mayasıdır… (Mehmet Özata)