Osmanlı devletinin 16 Mart 1848’de çağdaş öğretmenler yetiştirmek için Öğretmen Okulları kurduğunu hatırlatan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, eğitim sistemini yap boza çeviren AK Parti iktidarının ise yapmadığını, yapılanı da bozduğunu, yıktığını ifade etti.
“ATATÜRK BÜSTÜ 
DAHİ ÇALINMIŞ”
Çorum Aşdağul beldesinde ve bir dönem belde olan Narlı’da iki ayrı yatılı bölge okulu (YİBO) olduğunu, AK Parti iktidarı ile birlikte ikisinin de kapısına kilit vurularak talana göz yumulduğunu vurgulayan Tahtasız, “Kapatılan Yatılı Bölge Okulları’nın hepsi talan edilmiş, Atatürk büstüne kadar çalınmış ve kaderine terk edilmiş durumda. AK partili yetkililere sesleniyoruz. Bu okullara yapılmış olan yatırım şu an da maalesef çürüyor. Okuldaki petekler, demir aksamlar çalınmış. Milletimizin verdiği vergilerden yapılan bu okullar kaderine terk edilmiş. Narlı beldemizi köy yaptınız ama bu okulları kaderine terk etmeyin.  Milli servet heba olmasın” dedi.

10D0Ef26 5Fd9 4A8F A584 4De8B7F529Cb
AÇIK CEZAEVİ SÖZÜ 
Çorum Aşdağul ve Narlı’da 2013 yılında kapatılan Yatılı Bölge Okulları’nın Açık Cezaevi yapılarak hem kamuya yeniden kazandırılacağının hem de bölgeye ekonomik katkı sağlayacağının dönemin AK Parti Çorum Milletvekili tarafından müjde olarak duyurulduğunu dile getiren Tahtasız, şunları söyledi: “Laçin ilçemize bağlı Narlı, 2014 yılına kadar belde iken AKP iktidarı tarafından köye dönüştürüldü. Narlı’da 1995 yılında Yatılı Bölge Okulu açılmıştı. İyi bir eğitim yuvası idi ama 2013 yılında eğitime kapatıldı. O dönem AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri olan Salim Uslu, ‘Aşdağul beldemizdeki ve Laçin ilçemizdeki Yatılı Bölge Okulları’nın Açık Ceza İnfaz Kurumu yapılmak üzere Adalet Bakanlığı’na tahsisi yapıldı. Okullara ait her iki bina da yarı açık cezaevi olacak’ dedi. Bu sözün üzerinden 11 yıl geçti. Hiçbir adım atılmadı aksine okullar sahipsiz bırakılarak çürümeye terk edildi.

D1Fb7Bed 1E24 45B4 9Dc2 39642B96Bb022Be55B4D 4770 43Ee Ac7A D8B0F459C875

Editör: HABER MERKEZİ