Çorum Belediye, kalite olarak 3.lig seviyesinin üzerindeki kadrosuyla sezonun ilk yarısını zirvenin 10 puan gerisinde, hayal kırıklığı ile tamamladı. Zor da olsa, şampiyonluk umutları devam etmesine rağmen eksikleri gidermek için tanınan zaman yanlış kullanılıyor.

Belediyespor’un daha sezonun ilk yarısı devam ederken eksikleri belliydi. Yapılması gereken şey, ilk yarı biter bitmez gerekli mevkilere gerekli takviyeleri yapmak ve kampa tam kadro ile gitmekti.  İlk yarı biteli neredeyse 20 gün olacak ama ortada hiçbir şey yok. Teknik Direktör krizini doğru yönetemeyen Belediyespor yönetimi, aynı yanlışı transferde de yapıyor. Kampın bitimine 3 gün kaldı ama henüz transfer yapılamadı. Bu saatten sonra gelecek futbolcudan ne verim alınabilir?

Hoca öyle ya da böyle gitti. Elbette yerine birisi gelecek değil mi? Tabi ki. Ama yaklaşık 20 gün boyunca hoca sorunu çözülemedi. En sonunda Gürses Kılıç’ta karar kalındı. Madem Gürses Hoca gelecekti, bu kadar beklemenin mantığı ne? En azından son 2 maçta takımı izler ve eksikleri kendi gözlemler, yapılacak takviyelerle ilgili çalışmasını yapardı. Çorum’a gelmesine engel bir durumu yoktu. Yani, sonuç itibariyle hoca konusunda gereksiz zaman kaybı yaşandı.

Aynı zaman kaybı şimdi de transferde yaşanıyor. Belediyespor’un maçlarını izleyen herhangi bir taraftara sorsanız, hangi bölgeye transfer gerektiğini söyler. Bunun için günlerce değerlendirme yapmaya gerek yok. Şampiyonluğa oynuyorsan, büyük kulüpsen devre biter bitmez nokta atışı ile takviyeni yaparsın. Çünkü alacağın oyuncu bellidir, belli olmalı. Devre bitince oyuncu arayışına girersen, transferin son saatlerinde adı transfer olsun diye oyuncu alırsın.

Burada esas sorun, şampiyonluğa oynayan ve kurumsallaştığı iddia edilen koskoca kulübün futbolcu izleme komitesinin olmamasıdır. Böyle bir komite olmadığı için ısmarlama ya da bildik eski futbolcular alınıyor. Bu sezon geçti ama hiç değilse önümüzdeki sezonlar için futbolcu izleme komitesinin oluşturulması Belediyespor’un menfaatine olacaktır.

En çok karşılaştığımız sorulardan biri, “Belediyespor bu sezon şampiyon olur mu?” İnanın kestiremiyorum. Bu durum, sadece Belediyespor’un alacağı sonuçlarla ilgili olmayıp, rakip takımların performanslarına da endeksli bir durum. Bu takım şampiyon da olabilir, play-off potasının dışında da kalabilir. Hiç aşağılara bakmadığımız için gözümüz hep üstlerde. Ama temkinli olmakta fayda var. Ara sıra altlarda durum ne diye bakmakta yarar olduğunu düşünüyorum.