Dedim ya, Yeni Çorumspor bu sezon saha performansından çok saha dışı olaylarla daha çok gündem oldu. Hele son açıklamalar tansiyonu iyice yükseltti. Gelinen noktada kurumlar zarar görmeye başladı. Lütfen artık her şey normale dönsün.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, Kulüp Başkanı Fatih Özcan, Çorum Belediyespor ismini hem de Çorumspor aktif olmasına rağmen “Yeni Çorumspor” olarak değiştirip imkânsızı gerçekleştirdi. Bu stratejik başarıdan dolayı kendisini ve yönetimini kutluyorum. Değişiklikle birlikte artık kimsenin “Belediyespor” ismini bahane şansı kalmadı. Gerçek Çorum ve Çorumspor sevdalılarını şimdi göreceğiz.

Kendi bütçesiyle göreve gelen ve bugüne kadar kimseden 1 kuruş talep etmeyen Fatih Özcan, ilk yarıda aksayan ve zirvenin 11 puan gerisinde kalan takımı ikinci yarıda yarışa yeniden ortak etmek için transfer çalışmaları yapıyor. Şu ana kadar görüşülen ve anlaşma sağlanan futbolcular tam isabet gibi görünüyor. Camianın her yönüyle ikinci yarı hazırlıklarına ve takımı bir üst lige çıkartmaya odaklanması gerekirken, yaşananların takımı sabote etmekten farkı yok.

Ortada yanlışlıklar var mıdır? Evet, vardır. Ancak şu ortamda bunları açıklamanın ve gündeme getirmenin kimseye bir yararı yok. Aksine, hem takımın, hem de camianın motivasyonu bozuluyor. Kim ne açıklayacaksa, ne yapacaksa sezon sonunu beklesin.

Önceki yazımda da ifade ettiğim gibi, Yeni Çorumspor kadro yapısı itibariyle yumuşak bir stilde oynadığı için ilk yarıda anormal derecede puan kayıpları yaşandı. Son üç maçta Kıvanç’ın ileride basması, orta alanda Batuhan’ın mücadele gücünü bir tık yukarıya taşıması bile neleri değiştiriyor hep birlikte gördük.

Yapılacak takviyelerle Play-Off’tan da olsa bu takım neden 2.Lig’e çıkamasın ki? Yapılacak tek şey, şartsız şurtsuz bu yönetime ve takıma destek olmak. Yeni Çorumspor ismi ile bile zirve yarışının en önemli takımlarından biridir. Camianın birbirine düşmesi ancak rakiplerin ekmeğine yağ sürer. 2.Lig hayalleri bu sezon da kısır bir çekişmeyle yıkılmasın.