Çorum Belediyespor 3.Lig’deki beşinci sezonunu bitirdi. Yani artık deneyimli bir kulüp oldu. O zaman bu deneyimden yararlanmak ve yeni sezon hazırlıklarını bu doğrultuda yapmak gerek.

Günahıyla sevabıyla bir sezon daha geride kaldı. Hatalardan ders çıkartıp doğruların üzerine bir yapılanma şart. Kulübün Onursal Başkanı Sayın Muzaffer Külcü’nün ne düşündüğü çok önemli. Çünkü planlamayı yine kendisi yapacak. Yeni yapılanmanın en önemli ayağı hiç şüphesiz yönetim. Yeni yönetimi oluştururken Çorum’un yapısını göz önünde bulundurmakta fayda var. Yani her kesimi kucaklayan bir oluşum olmalı. Kim ne derse desin, Belediyespor’un mevcut yapısıyla Çorum’u tam anlamda birleştirmediğini düşünenlerin sayısı oldukça fazla. Öncelikle bu durumu ortadan kaldırmalı. İsim değişikliği ile ilgili önerileri de dikkate almak gerek. Bence isim değişikliği gerekli.

Yeni yapılanmanın ikinci önemli ayağı, takımın hedefi ve kadro. Belirlenecek hedefe göre bir takım kurulmalı. Bunun yanında, hedefe uygun bir teknik direktörle anlaşılmalı. Gürses Hoca’nın 1 yıllık daha sözleşmesi var. Devam edilir veya edilmez onu bilemem. Ama duyumlarıma göre devam edilmesi ihtimali düşük. Devam edilmeyecekse yeni hocayı iyi seçmek lazım. Bunun için henüz zaman var.

Her sezon sil baştan kadrolarla hedefe ulaşmak çok zor. Kadroda da istikrarı sağlayıp gidecek ve kalacak futbolcuları ona göre belirlemek gerektiğine inanıyorum. Biten sezonun kadrosu fena değildi. Birkaç önemli takviye ile yeni sezonda hedefe ulaşmak daha kolay olur diye düşünüyorum.

Amatör şube ile profesyonel şubeyi ayırmak da doğru bir karar. Ancak, bugüne kadar altyapıdan bir futbolcunun bile çıkmadığı gerçeğini unutmamak lazım. Belediyespor 3.Lig’de 5 sezon geçirdi. Bu süre zarfında altyapıdan futbolcu çıkmaması üst kadronun hatası mı, yoksa altyapının eksikliği mi onu iyi araştırmak ve altyapıda da yapılanmayı bu doğrultuda gerçekleştirmek gerek.

Başkan Zeki Gül’ün İzmir’de oynanan Altay maçından sonra ulusal bir siteye yaptığı açıklama yersizdi. Ortamı germekten ve olayın boyutunu farklı yerlere taşımaktan başka bir şeye yaramadı. Başkan için suç duyurusunda bulunuldu.

İzmir’de Çorum Belediyespor’a yapılanlar elbette yanlış. Bu olayların araştırılması ve sorumlularının cezalandırılması gerektiği gibi, Çorum’da yaşanan olaylara da tarafsız gözle bakmak ve tekrarının yaşanmaması için önlemleri almak lazım. Kim ne derse desin, Altay bayrağının bir sorumsuz tarafından indirilmesinin Belediyespor’un bir sezonuna mal olduğunu düşünüyorum. Yoksa Belediyespor Altay’dan 4 gol yiyecek bir takım değil. Sonucu sahadaki futbol değil, saha dışındaki olaylar belirledi.