Ve özlem bitiyor… Yaklaşık 3 buçuk aylık sürenin ardından yeni sezon bugün başlıyor. Öncelikle, yeni sezonun tüm kulüplere ve spor camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah, kaza, bela ve sakatlık yaşanmayan güzel bir sezon olur. Umarım olaylardan çok futbolun güzelliklerinin ön plana çıktığı centilmence bir sezon geçiririz. Ve inşallah sezon sonunda Çorum Belediye şampiyon olur.

Yeni sezon demek, yeni bir başlangıç, yeni hayaller, yeni umutlar demek. Her takım şampiyonluk hedefiyle yola çıkıyor ama sonunda her gruptan sadece ikişer takım üst lige çıkacak. Yani en az hata yapanlar hedefe ulaşacak. Tabi, alt lige düşenler de olacak. En çok hata yapan üç takım amatör lige düşecek. Yıllardır Çorum Belediyespor’da da hatalar oldu, olacak da. Geride kalan beş sezonda üst lige çıkma başarısı gösterilememişse, demek ki hatalar doğrulardan daha çok olmuş.

Geçen sezonlara göre bu sezon hataların daha az olduğunu düşünüyorum. Genç ve mücadeleci bir kadro kuruldu. Yine takımın başına genç bir teknik direktör olan Yusuf Tokuş getirildi. Futbolcuların Yusuf Hoca’ya saygıları büyük. Dışarıdan bakınca da bunu rahatlıkla görmek mümkün. Bu da takım olma ve başarıya giden yolda önemli bir etken. Hazırlık sürecinde, genç kadronun takım olma yolunda önemli mesafe aldığını gözlemledik. Oynayan ve oynamayanların belli olmasından sonra takım ruhunun hangi seviyede olduğunu daha net bir şekilde göreceğiz.

Yeni sezondan umutlu olduğumu daha önceki yazılarımda da ifade etmiştim. Ben, Yusuf Hoca ve ekibine güveniyorum. Dedim ya genç bir takım. Ritmini bulursa şampiyon da olur, bulamazsa kâbus da yaşatır. Yani bıçak sırtı.

Kadro yapısı yeterli mi? Bence eksikler var. Mesela, bir sağ bek, bir oyun kurucu ve hatta bir golcü daha alınabilirdi. Özellikle sağ bek ve 10 numara konusunda ısrarcıyım. Benim gördüğüm eksikleri elbette Yusuf Hoca ve ilgili yöneticiler de görüyordur. Artık top onlarda.

Belediyespor, dramatik bir şekilde profesyonel ligden düşürülen Çorumspor’un yerini aldı ve Çorum’un en büyük marka değerlerinin başında geliyor. Geride kalan 5 sezon içerisinde, özellikle son iki sezonda Çorumluların Belediyespor’u benimsemeye başladıklarını görüyoruz. Ancak henüz benimsemeyenlerin sayısı da göz ardı edilemeyecek kadar çok. “Çorum’un tek takımı Çorumspor’dur, gerisi yalan” deyip stadın önünden bile geçmeyen birçok tanıdığım insan var. Bu nedenle, özellikle kulübü idare edenlerin çok hassas olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu doğrultuda, egosunu bir türlü yenemeyen değil, birleştirici yönü ağır basan yöneticilere ihtiyaç var.