Van deplasmanından 2 puan kaybıyla dönen Çorum Belediyespor, evinde Manavgatspor’u her iki yarıda bulduğu gollerle 4-0 yenerek bu sezonki en farklı galibiyetini alırken, puan cetvelinde de yeniden 2.sıraya yükseldi.
Çorum Belediyespor maça tempolu başladı. Manavgatspor’u çıkarmazken, özellikle kanatlardan Erkut ve Sebahattin ile etkili oldu. Beklerin de hücuma sık sık katılmalarıyla Manavgatspor’u hallaç pamuğuna çevirdi.
20.dakikada Ferhat’la bir topu direkten dönen Çorum Belediyespor, 20.dakikada Sebahattin’in soyadı gibi “usta”lık kokan golüyle öne geçti. Bu golden hemen 2 dakika sonra köşe vuruşundan gelen topu Ahmet’in gole çevirmesi Belediyespor’u iyice rahatlatırken, Manavgatspor’u şoka soktu.
İkinci yarıya da fırtına gibi başlayan Çorum Belediye, 46.dakikada Ferhat’ın golüyle farkı üçe çıkartırken, rakibin gardı tamamen düştü.
Bu golden sonra Çorum Belediyespor oyun disiplininden koptu. Manavgatspor net pozisyonlar bulmaya başladı. 56’da Emre’nin topu direkten dönerken, Belediyespor ani ataklar sonucu bulduğu pozisyonlardan Yakup Alkan’ın bencilliği nedeniyle yararlanamadı. 70.dakikada Manavgatsporlu Anıl altı pastan topu auta atarken, 77.dakikada Halil’in ceza sahası dışından şutunda top bu kez üst direkten döndü. 81.dakikada Mücahit’in yakın mesafeden gollük vuruşunda kaleci Sercan gole izin vermedi. Belediyespor, oyun disiplininden koptuktan sonra rakibe çok sayıda pozisyon verdi.
Maçın 3-0 biteceği tahmin edilirken, 86.dakikada Yakup Alkan’ın golü geldi ve Çorum Belediye bu golle sahadan 4-0 galip ayrıldı.
Kaleyi Burak’tan devralan Sercan, geri verecek gibi durmuyor. Genç file bekçisi yaptığı kritik kurtarışların yanı sıra topu oyuna sokmasındaki başarısıyla dikkat çekiyor. Savunmada Tahir, Yakup Kayış ve Abdullah, orta sahada Emrullah, kanatlarda ise Sebahattin ve Erkut sivrilen oyuncular oldular.
Maçın hakemi Volkan Şeker genelde pozisyonlara çok yakındı. Maç centilmence geçti. Öyle ki, sarı kart gören oyuncu bile olmadı.
Çorum Belediyespor daha önce de dediğim gibi çok kaliteli bir kadroya sahip. Rakibin yanı sıra hakemi de yenebilir. Serdar Hoca her puan kaybından sonra bir ya hakemi suçluyor, ya da sahayı bahane ediyor. Zeki Başkan’ın da dediği gibi, şampiyonluğa oynayan bir takımın bu kadar çok puan kaybetmesi normal değil. Hakem golü iptal ettiyse bir daha atacaksın. Umarım Manavgatspor galibiyeti yeni bir başlangıç olur. Bu takımın açık ara şampiyon olması lazım.
Çorum Belediyespor Çarşamba günü Trabzonspor’la Ziraat Türkiye Kupası maçında karşılaşacak. Bu takım Trabzonspor’u yener de guruplara kalırsa tarihe geçecek. Belediyespor’a başarılar diliyorum.