Çorum Belediye, Ziraat Türkiye Kupası 3.Eleme turunda konuk ettiği Trabzonspor’u elinden kaçırarak gruplara kalmanın eşiğinden döndü. Öncelikle Çorum’a bu heyecanı yaşatan idareci, antrenör ve futbolcuları kutluyorum. Daha fazlası olabilir miydi, kesinlikle olabilirdi. Yazık oldu Belediyespor’a.
Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor’un sahaya yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkmasını bir yere kadar anlayabiliyorum ama rakip Trabzonspor olunca oyuncu tercihleri yeniden gözden geçirilebilirdi.
Çorum’a Galasaray’ı deplasmanda yenmenin moraliyle gelen Trabzonspor da yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıktı. Ancak aradaki sıklet farkı bile Belediyespor’un özellikle ilk yarıdaki pozitif futbolunu gölgeleyemez.
Maçın genelinde oyunu kendi yarı alanında kabullenen Çorum Belediyespor, ani ataklarla golü düşündü. Bunda da özellikle ilk yarıda çok etkili oldu. Savunmadan Abdullah’ın attığı her uzun top neredeyse tehlike oldu. Orta sayı Emrullah, Çağrı ve Bilal’le kontrol altına alan Çorum Belediyespor 23.dakikada Salim’in golüyle öne geçerken, Burak’ın goldeki hakkını teslim etmek lazım.
Çorum Belediyespor karşısında ilk yarıda hiçbir varlık gösteremeyen Trabzonspor, ilk dakikalarda Ufuk’un ters vuruşu dışında pozisyon bulamadı. Karadeniz ekibi özellikle sol kanatta İbanez’in taşıdığı toplarla etkili olmaya çalıştı. Ancak ileride Muhammed Demir, Suk ve Ramil o kadar uyumsuzdular ki İbanez’in getirdiği toplar boşa gitti.
İlk yarıyı önde tamamlayan Çorum Belediyespor, ikinci yarıda maç eksiği olan Bilal’ın da oyundan düşmesi ve buna karşılık Ersun Yanal’ın Mehmet Ekici ve Onazi’yi sahaya sürmesi üzerine orta saha üstünlüğünü Trabzonspor’a kaptırdı. İlk yarıdaki kadar pozisyon bulamayan Belediyespor, kalesinde tehlikeler yaşamaya başladı. Ama ne hikmetse İMPARATOR orta sahanın rakibe kaptırıldığını bir türlü göremedi. Oyundan düşen Bilal’ın yerine ilk hamleyi 75.dakikada hem de günün en başarılı isimlerinden Çağrı’yı çıkartıp 18 yaşındaki Selim’i sahaya sürerek yaptı. Bu değişiklik üzerine zaten başka yorum yapmaya ve umutlanmaya gerek kalmıyor. İlk yarının yıldızı, ikinci yarının ise en durgun isimlerinden Bilal ancak 82.dakikada yerini Aykut’a bıraktı. O dakikaya kadar zaten Trabzonspor ritmini yakalamış ve Belediyespor kalesini abluka altına almıştı.
84.dakikada Dame N’Doye’nin golü ile skora denge gelirken maç uzatmalara gitti. 109.dakikada Okay Yokuşlu’nun golü Belediyespor’un gruplara kalma hayallerini yıktı.
Çorum Belediye çok iyi mücadele ettiği ve uzun süre önde götürdüğü maçı son bölümlerde yediği gollerle kaybederek elendi. Futbolcular çok iyi mücadele ettiler, hepsinin ayaklarına sağlık. Taraftar tribünleri doldurarak takımına destek verip görevini yaptı.
Belediyespor belki elendi ama özellikle ilk yarıda oynadığı futbolla büyük beğeni topladı. Maçın televizyondan da canlı yayınlanması nedeniyle Çorum’u en iyi şekilde temsil etti. Ha, daha iyisi olabilir miydi, kesinlikle olabilirdi. Ama bu vizyon ve cesaret meselesi. İMPARATOR biraz inansa ve cesaretli olsaydı bugün belki de Belediyespor gruplara kalıp tarihi bir başarıya imza atacaktı.