Sezon başından beri bir iddiam vardı... Gerek hazırlayıp sunduğum televizyon programlarında, gerek köşe yazılarımda, gerekse Belediyespor’un konuşulduğu ortamlarda, grubun en güçlü şampiyon adayının Çorum Belediye olduğunu, bu takımın ilk beşe elini kolunu sallayarak gireceğini ısrarla savundum. Tüm bunları yönetime ve kadroya güvendiğim için savundum. Yanılttılar, yanıldım. Yanılttığım herkesten özür diliyorum.
Darıca Gençlerbirliği maçıyla ilgili konuşulması gereken çok şey var ama yazacak hiçbir şey yok. Sahadaki rezaleti herkes gördü. Görmeyenlerin mutlaka bu rezaletle bir ilgisi vardır.
Darıca Gençlerbirliği maçının kazanılması veya berabere bitmesi arasında pek bir fark yoktu. Puan alsa, son hafta Erzurum’da beraberlik yetecekti. Şimdi kazanmak zorunda. Gerçi beraberliğe oynayan takımlar her zaman kaybetmiştir.
Futbol 3 ihtimalli bir oyun. Elbette Belediyespor’un Erzurum’da kazanma şansı var. Ama Darıca maçındaki futbolla hiç şansı yok.
Belediyespor’un önünde şimdi iki yol var. Ya Erzurum’u yenip 2.lig umutlarını play-off’a taşıyacak ve herkes kahraman olacak. Ya da sezonu bitirecek, herkes tatile çıkacak. Koskoca 1 haftada bunun muhasebesini yapacak olan yönetim, teknik heyet ve futbolculardır.
Mesele Darıca maçı, şampiyonluk ya da play-off meselesi değil. Mesele, haftalar öncesinde şampiyonluğunu ilan edebilecek bir takımın nasıl bu kadar aciz durumlara düştüğü meselesidir.
Sorun nerede? Teknik Direktörde olmadığı kesin. 4 değil, 14 teknik direktör de değişse bu düzende ortadaki tablodan farklı bir şey olmaz. Korkum şu, Çorumspor’dan bildiğimiz bazı hastalıkları Belediyespor’da da görür olduk. Acaba bulaşıcı bir durum mu söz konusu?
Hem kurumsallaşmadan, hem istikrardan, hem de başarıdan bahsedeceksiniz ve buna karşılılık bir sezonda dördüncü teknik direktörle çalışacaksınız. İnsana gülerler.
Bu aşamadan sonra tutup yapılması gerekenlerle ilgili yönetime öneride bulunmak haddimize değil. Onlar mutlaka her şeyin en iyisini bilirler ve gereği neyse yaparlar bugüne kadar yaptıkları gibi.
Hani desek ki, biz de gazeteciler olarak Belediyespor’u Futbol Federasyonu’na mı şikâyet etsek? Yok, yok, olur mu hiç öyle şey. “Kol kırılır, yen içinde kalır.” Her şey aramızda kalsın.