Çorum Belediye, sezona yepyeni bir kadro ile girerken, oynadığı ilk iki resmi maçı da net skorlarla kazanarak şampiyonluk için umut verdi.
Geçen sezondan sadece İmam, Tahir ve Çağrı takımda kalırken, 20 transfer yapıldı. Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar çok transferden sonra ciddi bir uyum sorununun yaşanmaması önemli bir başarıdır.
Ligin ilk haftasında grubun dişli takımlarından Beylerbeyi’ni 3-1 gibi net bir skorla yenen Çorum Belediyespor’un oynadığı futbol ve aldığı sonuç şampiyonluk bekleyen camiayı rahatlattı. Ancak, mutlaka giderilmesi gereken önemli sorunların olduğunu gördük. Bu sorunların en başında da “yan toplar”daki zafiyet geldi.
Gerek savunmada, gerekse hücumda yan top sorunu var. Bunun yanında Serdar Hoca’nın da dediği gibi pas trafiği yeterince iyi değil. Özellikle gereksiz geri paslar futbolcuların uyarılması gereken önemli konulardan biri.
Köşe yazımı, Beylerbeyi maçından sonra Salı günü Bartınspor’la oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçını da izledikten sonra yazmak istedim. Çünkü Beylerbeyi maçında forma şansı bulamayan futbolcuları bu maçta izleyecek ve kafamda daha net bir tablo oluşacaktı. Öyle de oldu. Bartınspor maçında da genelde aynı sorunlar ön plana çıktı. Bu takımın ciddi anlamda yan top zafiyeti var. Bölgeler arasındaki pas geçişleri zamanla giderilir ancak duran ve yan toplara mutlaka çözüm bulunmalı.
Kadroda bireysel olarak çok iyi futbolcular var. Kalede Burak Onur güven verdi. Savunmanın göbeğinde Ahmet-Abdullah ikilisinin uyumu gayet iyi. Beylerbeyi maçında bekler hücuma pek katkı sağlayamadılar ama sol beke Hüseyin veya Yakup’un monte edilmesinden sonra hücum gücü biraz daha artacaktır. Sağ bekte kendini kanıtlamış bir Ufuk var ama henüz yeterince kendini gösteremedi. Arkasında hazır bekleyen Tahir düşünülebilir.
Orta alanda Emrullah büyük güvence. Müthiş bir tecrübe ve harika bir karakter. Sahada olması bile yetiyor. Hatta oynamadığında bile takıma büyük güç katacağı kesin. Belediyespor’un yıllardır yokluğunu hissettiği “lider oyuncu” sonunda bulundu. Kaptanlığa getirilmesi tam isabet.
Aykut ve Ferhat’ın çok iyi futbolcular olduğunu biliyoruz. Kanatlarda Sebahattin ilk maçında izleyenleri kendine hayran bıraktı. Büyük bir silah. Belediyespor’a çok penaltılar ve puanlar kazandıracağı kesin. Salim de rakip savunmaların önlem almak zorunda kalacağı isimlerden biri olacaktır.
Kötü bir geçen sezon geçiren golcü Yakup Alkan, Tuzlaspor’daki günlerine döndüğünün sinyallerini verdi ve hem Beylerbeyi, hem de Bartınspor maçlarında oynadığı futbol ve attığı gollerle tüm soru işaretlerini sildi. Keşke transfer döneminde bir golcü daha alınsaydı.
Oynayanlar kadar oynamayanlar da son derece kaliteli isimler. Yani bu sezon Belediyespor kenardan gelen oyuncularla çok puanlar kazanacak gibi görünüyor. Başarıya giden yolda çok önemli olan forma rekabeti için oyuncu kalitesi var. Teknik heyet ayarlamayı iyi yaparsa kazanan Belediyespor olacaktır.
Genel olarak Belediyespor’un şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak sadece sahadaki takımla olacak şey değil. Yönetimiyle, teknik heyetiyle, futbolcusuyla, basınıyla, taraftarıyla, kısacası Çorum’un kenetlenmesiyle bu takımın şampiyon olmaması için hiçbir neden yok.