Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’nun aldığı karara göre. elektrik şirketlerinin özel harcamaları da yurttaşların cebinden çıkacak. Yayınlanan tebliğe göre elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama, seyahat ve dernek  aidatı gibi giderleri 5 yıl boyunca elektrik faturalarına yansıtılacak.

Bu ne demek? Diyelim elektrik şirketlerinin misafirleri geldi. Yıl boyu ne kadar misafir gelir bilemeyiz. Fakat ‘ekmek elden su gölden’ olduktan sonra niye gelmesinler? Yani yiyecekler, içecekler, en lüks otellerde ağırlanacaklar, hediyeler alınacak, hepsi bizim sevgili halkımızdan çıkacak.

Yani gezmede, yemede, içmede sınır yok. Ağzı var dili yok, bir halkımız var, nasıl olsa, her derde deva, faturayı da öder. Misafirler keyiflerince gezdikten sonra, gelmişken bir de Türk hamamına gideyim derse, ya da kese olursa, sabun, permatik, her ne kullanırsa, hepsi sevgili, kahırlı halkımıza fatura edilecek. Elektrik faturalarına yansıtılacak. Elektrikle hamam parasının ne ilgisi var demeyin. Tek adam dönemi böyle birşeydir, ceza ise de, ödül ise de çekeceğiz.

Sorsak iktidara,çıkmaza girince savunma metni klasik “kandırıldık”. Kimler kandırdı iktidarı? Kim kandırmadı ki? FETÖ’den, Barzani’ye, Obama’dan, Trump’a, Putin’e kadar daha hangisini sayalım. Herkes bu iktidarı kandırıyor. İktidar da halkı kandırıyor. Kandırıldığının bedelini halka ödetiyor.

Oysa bu halk mevcut iktidara ne kadar çok inanmıştı. “Aya dört şeritli yol yapalım” dediler, “eyvallah yaparsın” dedik. “Dünya lideriyiz dediler” ,“hem de yıldızlısı” dedik. “Ekonomi uçuyor” dediler. “Hem de füze hızı ile” dedik. Pandemi döneminde “Maskeyi bedava vereceğim” dediler. İnandık, sonra “Vermiyorum” dedi yine inandık. “Elbet vardır bir hikmeti” dedik. Biz de bu iktidara inandık, güvendik. Fakat umutlarımız boşa çıktı, elimiz hep kuru yere geldi. Halk olarak anladık ki, bir defa olsun sıcak gün yüzü görmedik. Anladık ki kandırılıyoruz.

Artık iktidar yanılıp bir defa da doğru yapsa, doğru yaptığına da inanamaz hale geldik.

Biz iktidara ne kadar çok inandık, o bize o kadar yük vurdu. İşte son elektrik şirketlerinin temsil ve ağırlama faturaları sırtımıza yüklendi. Dünya’nın en pahalı elektriğini, benzinini, doğalgazını kullandığımız yetmiyorrmuş gibi.

Atasözüdür “Bir koyundan bir post alınır” bunlar bırakın postu, üst deriyi, alt deriyi geçtiler, nerdeyse bağırsaklarımıza yaklaştılar ala ala.

Elektrikte elli lira ana fatura, ekleriyle yüzelli liraya çıkıyor. İletim-dağıtım, para-kayıp-kaçak para-TRT payı para-Sayaç okuma para-Satış hizmeti para-son olarak temsil, ağırlama para. Vatandaşın kaç geliri var ki, hep vatandaşa bu kadar yükleniliyor.

Son zamlarla vatandaşı elektrik çarptı. Faturasını ödeyemez halde. Vatandaş bu çarpılmadan kurtulur da seçimlere kadar sağ kalırsa, göreceğiz çarpma sırası vatandaşa gelecek. Acaba kimi çarpacak? Eh çarpıla çarpıla çarpmayı da öğrendik sayılır heeri.