Çorum Belediyespor genç kadrosuyla ligde ve kupada yoluna doludizgin devam ediyor. Ziraat Türkiye Kupası’nda Bandırmaspor karşısında deplasmanda alınan 1-0’lık galibiyet yarın lider Uşakspor’la oynanacak kritik maç öncesinde moral oldu.

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur’un da dediği gibi, bence de Türkiye Kupası hedefe oynayan takımlar için handikap. İki kulvarda aynı anda mücadele etmenin avantajları kadar dezavantajları da çok. Ama dezavantajlarının daha çok olduğunu söyleyebilirim. Kupada stres yapmadan gidebildiği yere kadar gitmek, ağırlığı lige vermek en akılcı yol. Zaten Yusuf Hoca da ligin kendileri için daha önemli olduğunu söyledi. Bu doğrultuda yarın lider Uşakspor’la oynanacak maçın önemi çok büyük. Kupadan elenen, ligde ise 3’te 3 yapan tek takım olarak zirvede yer alan Uşakspor karşısında alınacak bir galibiyet Çorum Belediyespor’u en iddialı takımlar arasına sokacaktır. Uşakspor maçını kazanmak çok önemli. Ama kaybetmemek de bir o kadar önemli. Bu maç Çorum Belediyespor’un şampiyonluk yarışındaki iddiasını ortaya koyması açısından büyük önem taşıyor. Bu yüzden, Çorumlu sporseverlerin Belediyespor’u bu zorlu maçta yalnız bırakmamaları lazım. Belediyespor’un bu kritik maçta tribün desteğine çok ihtiyacı olacak. Taraftar desteği ile sahadan galibiyetle ayrılacağına inanıyorum.

Bu sezon ligde 3, Ziraat Türkiye Kupası’nda 2 olmak üzere 5 resmi maça çıkan Çorum Belediyespor, 3 galibiyet, 2 beraberlik alırken hiç yenilmedi. Aslında bu istatistikler Çorum Belediyespor gibi genç bir takım için çok önemli. 5 maçta yenilgi yüzü görmemek özgüven açısından harika bir şey. Uşakspor maçının da kazanılmasıyla Belediyespor’un şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyeceğine inanıyorum.