Çorum, Ekim ayında düzenlenen 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’ndan sonra bu kez yarın başlayacak ve 16 Temmuz’da sona erecek olan Üniversitelerarası Avrupa Salon Futbolu Şampiyonası’na evsahipliği yapacak. Dünya Şampiyonasından sonra yarın başlayacak Avrupa Şampiyonası da Çorum için kritik bir sınav olacak.

Daha önce uluslararası hiçbir spor organizasyona evsahipliği yapamayan Çorum, Türkiye’nin en genç üniversitelerinden biri olmasına rağmen tez zamanda kabuğunu kırarak Dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen Hitit Üniversitesi sayesinde önce Dünya Güreş Şampiyonası’nı gördü, ardından da Avrupa Futsal Şampiyonası’nı organize ediyor. Ekim ayında düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası, Çorum’un ilk uluslararası organizasyonu olmasına rağmen otoritelerden tam not aldı. Şimdi sıra Avrupa Futsal Şampiyonası’nda. Bu organizasyon yarın başlıyor. Maçlar Ulukavak’taki Tevfik Kış Spor Salonu ve Akkent’teki TOKİ Spor Salonu’nda oynanacak. Bu organizasyon da Çorum’un tanıtımı ve başka organizasyonlar için referans niteliği taşıyor. Bu yüzden bu sınavın en iyi şekilde verilmesi gerekiyor. Çorumlulara düşen, salonları doldurup maçların şölen havasında oynamasını sağlamak.

Ben, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarının Çorum’da yapılmasına vesile olan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Çorum, Dünya Şampiyonası ile birlikte her türlü organizasyonun altından kalkacağını gösterdi. Ancak, daha büyük organizasyonlar için tesis eksikliği henüz giderilemedi. Bu noktada, Üniversite Spor Salonu bir türlü tamamlanamadı. Dünya Şampiyonası’na yetişmedi ama Avrupa Şampiyonası’na bile bitmemesi enteresan.

***

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu her geçen yıl daha da ilgi görüyor ve bu yüzden sınavlarına katılım gittikçe artıyor. Bu yıl da rekor düzeyde katılım oldu. Sınavların kamerayla kayıt altına alınması güzel. Ancak, başka memleketlerden gelen öğrencilerin salonlara ulaşım sorunlarıyla ilgili olarak biz de epey şikâyet aldık. Bu yıl geçti artık. Ama önümüzdeki yıllarda öğrencilerin bu ve benzeri sorunları yaşamamaları için belirli noktalara stantlar kurulmasının yararlı olacağını düşünüyorum.