Çorum Belediye, bay haftasının ardından 6 puan değerindeki maçta konuk ettiği 24 Erzincanspor’u her iki yarıda bulduğu gollerle 2-1 yendi ve play-off umutlarını sürdürdü.
Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Serdar Bozkurt, son haftalarda yediği hatalı goller nedeniyle daha önce kefil olduğunu söylediği kaleci Gökhan’ı Erzincan maçında kulübeye çekerken, eldivenleri Utku’ya verdi. Sarı kart cezalısı olan Oğuzhan’ın yerine ise Furkan görev yaptı.
Maça etkili başlayan Çorum Belediye, henüz 5.dakikada köşe vuruşu organizasyonunda İmam’ın kafa gölüyle öne geçip skor üstünlüğünü yakaladı.
Golden sonra Çorum Belediyespor adeta dururken, konuk takım hücumda daha çok görülmeye başladı. Orta sahada kaptırılan topların yanı sıra, iki bekin kötü gününde olmaları, Hakan ve Yılmaz’ın da geriye gelmemeleri Belediyespor’un sıkıntılı anlar yaşamasına neden oldu. İki takımın da pozisyon bulmakta zorlandığı maçın ilk yarısı Çorum Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıya Enes’in yerine Uğur’la başlayan Erzincanspor, Çorum Belediyespor kalesi önünde daha çok görünmeye başladı. Nitekim, 55.dakikada savunmanın da büyük hatası sonucu Uğur’un golüyle skora denge geldi.
Çorum Belediyespor yediği golden sonra ayağa paslarla çıkmaya ve pozisyon bulmaya başladı. 66’da Eşref, 67’de de Ercan çok önemli fırsatları harcadı. Beklenen gol 75.dakikada savunmasından ileri çıkan Eşref Korkmazoğlu ile buldu. Son bölümlerde Erzincanspor’dan Safa kırmızı kart görürken, Çorum Belediye uzatma dakikalarında Tahir ile önemli bir fırsattan daha yararlanamadı.
Çorum Belediye aldığı bu kritik galibiyetle play-off umutlarını yeşertirken, teknik direktör Serdar Bozkurt’un da dediği gibi, kendi göbeğini kendi kesecek durumdaki avantajını sürdürdü.
Maçın İzmir bölgesinden hakemi Hakan Akmısır, sonucu etkileyecek önemli bir hata yapmadı.
Maç esnasında, hele de galip gelen bir takımın futbolcusunu yuhalamak ne kadar yanlışsa, Hakan Yağmurkaya’nın futbolcuları tribüne götürmesi doğruysa, sonrasında sarf ettiği sözler o kadar yanlıştı.