Çorum Belediye, kendisi gibi ilk 5 mücadelesi veren Gölcükspor karşısında maçın hemen başında yenik duruma düşmesine rağmen, Yılmaz ve Hakan Yağmurkaya’nın golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılarak play-off umutlarını kalan haftalara taşıdı.
Çarşamba günü, yaz havasında ancak boş tribünler önünde oynanan maça konuk takım atak başladı. Henüz 3.dakikada savunmanın büyük hatası sonucu Bilal’ın golüyle yenik duruma düşen Çorum Belediye’de kaleci Utku’nun hatasının olduğunu düşünmüyorum. Golden sonra bir süre şoku üzerinden atamayan Çorum Belediye’de, orta sahada Oğuzhan’ın sorumluluk almaması, Çağrı, Yılmaz ve Hakan’ın dağınıklığının yanı sıra, İmam ve Uğur gibi yan toplarda etkili olan iki oyuncuya rağmen etkili yerlerden kazanılan serbest vuruşların bile paslaşarak kullanılması Belediyespor’un etkisiz kalmasına neden oldu.
Belediyespor, saman alevi gibi parladığı maçta, ilk kez bir duran topta golü buldu. Paslaşmak yerine ceza sahasına yapılan ortada Yılmaz şık bir kafa vuruşuyla Belediyespor’a beraberliği getiren golü kaydetti. Gole rağmen Belediyespor bir türlü rakibine beklenen üstünlüğü sağlayamadı ve ilk yarı 1-1 berabere bitti.
İlk yarıda hiçbir varlık gösteremeyen Çağrı’nın yerine ikinci yarıya Furkan’la başlayan Çorum Belediye’de bu değişiklik olumlu etki yaptı. Oyunun üstünlüğünü ele alan Çorum Belediye, 59.dakikada organize gelişen atakta Hakan’la galibiyet golünü buldu.
Gölcükspor yenik duruma düştükten sonra beraberlik için ileriye daha çok çıkmaya başlarken, savunmasında açıklar verdi. Belediyespor bu açıklardan yararlanamadı. Ercan, ileride o kadar yalnız kaldı ki, bazı pozisyonlarda aşırdığı toplara bile kendisi koşmak zorunda kaldı. Hakan ve Yılmaz golleri atan oyuncular olmalarına rağmen maç boyunca çok top ezdiler.
Son bölümlerde iki takım da fizik olarak oyundan düşerken, bariz hatalar çoğaldı. Son dakikada savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Abuzer’in gollük vuruşunda Utku başarılı olurken, karşılaşma Çorum Belediyespor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. Son dakikadaki kritik kurtarışıyla takımının galip gelmesinde önemli pay sahibi olan Utku’nun ufak tefek eksikleri var. Savunma ile uyumu ve topu oyuna elle sokarken çevre kontrolü zayıf.
Maçın hakemi Yasin Kol, özellikle kıdemli yardımcısının hatalı bayraklarına rağmen iyi bir yönetim sergiledi diyebiliriz.