İşim gereği sporla yatıyorum, sporla kalkıyorum.

Çorum FK'yı da takip ediyorum, Çimentospor'u da, Osmancık Belediyespor'u da, Düvenci Belediyespor'u da…

Futbolun yanı sıra;

Voleybol, hentbol, basketbol, masa tenisi ve daha birçok spor branşını izliyor ve takip ediyorum.

Tabii, pandemi nedeniyle şu an için sadece futbol ve voleybol maçları ile besleniyoruz.

Diğer branşlarda faaliyetler durmuş halde.

Bu nedenle futbolda Çorum FK, voleybolda ise Çorum Voleybol, Osmancık Belediyespor ve Sungurlu Belediyespor'un kendi liglerindeki heyecanına aynı şehrin gazetecisi olarak ortak olmaya çalışıyoruz.

Hal böyle olunca bazen sevinci, bazen üzüntüyü, bazen de umudu barındırıyoruz içerimizde.

İlk olarak Çorum FK'ya değinmek istiyorum.

Sezonun ilk yarısını umut veren bir futbol ile kapatan Kırmızı-Siyahlılar ikinci yarının ilk maçında yenilgisiz zirvede yer alan Manisa'nın konuğu oldu.

İlk yarının son erteleme maçlarında gösterdiği performanstan dolayı Çorum FK'nın bu maçtan en azından 1 puanla döneceğine inanmıştım.

Taktik ve teknik açısından rakibine ayak uyduramasa da, mücadele açısından başa baş bir oyun ortaya koyacağına inanmıştım.

Ama öyle olmadı.

Manisa FK oynadı, Çorum FK izledi.

Rakibi sindirmek adına ne sert bir oyun tercih edildi, ne de önde basarak rakibin paslarla çıkmasına engel olunabilecek bir oyun anlayışı benimsendi.

Resmen rakibe teslim olundu.

Maçın hakkı da üzülerek söylüyorum 1-0 değil.

Daha farklı olabilirdi!

Çorum FK farklı yenilgi ile dönmüş olsaydı bu yenilgi bu kadar kolay sindirilemezdi.

Kaldıki, ben 1-0'lık yenilgiyi de sindiremiyorum. Ancak Kocaelispor maçı ile birlikte düşündüğüm ve inandığım Çorum FK'yı izleyeceğimizi de umut ediyorum.

Gelelim Çorum'u voleybol branşında temsil eden üç güzide kulübümüze.

Çorum Voleybol Spor Kulübü sezona Başkan Tuncay Yılmaz önderliğinde başlamış olmasına rağmen, sezon içinde Tuncay Yılmaz'ın istifası ile birlikte çöküşe geçti.

Son 5 maçta sadece 2 puan toplayabildi.

Çorum Voleybol Spor Kulübü'nün sezona Play-Off hedefi ile başlayıp bu kadar çabuk pes etmesini her ne kadar kabul edemesem de anlamaya çalışıyorum.

Başkan Tuncay Yılmaz'ın istifa etmesinin ardından tüm yük takımın kurucusu ve antrenörü pozisyonunda ki Ali Haydar Teke'nin omuzlarına bindi.

Dışarıdan gelen oyuncuların kalacak yerlerinden tut, sabah kahvaltısında yiyeceği menüye kadar her şeyi düşünmek zorunda kaldı.

Takımın deplasman masrafından ziyade takım içinde oluşacak her türlü maddi sıkıntıyla boğuşmak zorunda kaldı.

Hal böyle olunca Irmak Deniz, Esra, Sibel, Zeynep, Zümrüt ve Burcu gibi takımın kemiğini oluşturan önemli oyuncularla da yollarını ayırmak zorunda kaldı. Kulübün ekonomik yükünü hafifletmek adına.

Bu yüzden son haftalarda alınan kötü sonuçları normal karşılıyorum.

Umarım futbolda olduğu gibi voleybolda da Ahmet Ahlatcı gibi bir babayiğit çıkar, Çorum'da voleybol sporuna gönül veren gençlerin Çorum Voleybol Spor Kulübü ile geleceğe daha iyi hazırlanmasına vesile olur.

Çorum'un Kadınlar 2.Ligi'nde temsil eden bir diğer kulübümüz Osmancık Belediyespor ise sezona altyapı ağırlıklı bir kadro ile başladı.

Sezona her ne kadar kötü başlasa da son haftalarda toparlanmış mücadele gücü yüksek bir takım görünümü vermeye başladı.

Puan sıralamasında iyi yerde olmamasına rağmen, mücadelesi ile maçlarda kolay teslim olmayan Osmancık Belediyespor'u alkışlıyorum.

Antrenör Ümit Gökgöz önderliğinde geleceğin takımının temelinin iyi şekilde atıldığına inanıyorum.

Yolları açık olsun...

Erkekler 2.Lig'inde Çorum'u temsil eden Sungurlu Belediyespor ise Çorum'un voleybol branşında ki yüz akı konumunda.

Kadınlarda Çorum Voleybol ve Osmancık Belediyespor'un Play-Off şansı kalmazken, erkeklerde Sungurlu Belediyespor Ankara takımlarının ağırlıklı olduğu bir ligde Play-Off şansını hala koruyor.

Takıma dış transfer yaptırmayarak tamamen kendi ilişkilerini kullanıp takıma kazandırdığı Çorumlu oyuncular ile başarıya koşan Sungurlu Belediyespor antrenörü Mustafa Özdemir'i tebrik ediyorum.

İnşallah kalan haftalarda istenilen sonuçlar alınır, Çorum'a geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yeniden Play-Off heyecanı yaşatılır.

Çorum'un bu heyecana çok ihtiyacı var.