Hele 2021 gelsin her şey düzelecek; depremler, salgınlar, sokağa çıkma yasakları bitecek;

Önce buzlar çözülecek damlardan. Sonra, babaannelerinin cenazelerine değil, ellerini öpmeye gidecek torunlar. Hem de ellerindeki garip sesler çıkartan ışıklı telefonlar olmadan. Orman idaresi mevsimlik değil, sürekli işçi çalıştıracak. Buğdaylar da sulanabilecek. Paçalı hokkular (güvercinler)havalanacak çatılardan. Bayram namazları sonrası avluda saf tutacak bayramlaşmaya gelenler. Geçen yılın kayıplarında gönüller burulacak en başlarda. Bayramlaşma kuyruğunun sonundaki gençlerimiz, çocuklarımız umut olacaklar. Çeltikloolar (pirinç tarlaları) genzi yakan traktör dumanlarına karışacak. Ispanaklı, peynirli pideler çıkacak Garakiselülerin fırından. Bamiyeler ekilecek yalvar yakar. Sepetli motorlar bamiye tarlalarına saç eti (Kargı'ya özgü kuzu etli, sebzeli bir fırın yemeği) yetiştirecekler soğutmadan. Mekke'den, Afrika'dan Hacıbabalar (leylekler) dönecek göllenmiş tarlalara, bacalar şenlenecek.

Kim bilir, 23 Nisanlar,19 Mayıslar da dönecekler belki de. Allah'tan ümit kesilmez. Bir müsamere akşamı bile olur yeniden belki. Babasının çayını koymayı zül sayan gençler ülkelerine, ülkülerine sahip çıkmaya başlayıverecekler. Kasabaya bir tiyatro bile gelecek. Şehirlerin kalabalıklarında kaybolmadan sınavlara memleketlerinde hazırlanacak gençler. 19 Mayıslarda yarışacaklar. Meydanlara bayraklar asılacak. Bando takımları geçecek marşlarla çarşı meydanından. Teravih namazları kılınacak kalabalıklarla. Sümüklüböcükler incir altlarında, kara duvarların kovuklarında boy gösterecekler. Sıcak yaz akşamları tarlalarda, yaylalarda aşıklara şahit olunacak. Bamiyeler açacak hem de kırk dizin. Zerdali(kayısı) dalları çiçeklenecek. Şeftali dallarına pembe küpeler dolacak. Panayırlar da, elücek (kanlıca) mantarları da olacak. Esnaf çırakları, fırınlardan tepsi tepsi saç etleri taşıyacak komşularla paylaşmaya. Nuh'un(özel bir adam) yakası rozetlerle dolacak. Kör Selahattin'in sarhoşken de ne dediği anlaşılabilecek. Cengiz'in, Ayvalu'nun çorbaları Dana'nın (özel adam) ağzını yakacak.

Sağlık Bakanı koronavirüsten ölenlerin sayılarını değil, Kargı'da yeni açılan yaşlılar yurdunun nüfusunu açıklayacak televizyonlardan. Tilkilerin yuva yaptığı baba ocaklarına dönecekler TOKİ'ye gidenler. Kebaplar dönecek kasap dükkanlarında. İncikler (sırık kebabını bağlayan ayak kemiği) gariplere verilecek. Erep'in, Garaboyalıların, Çorlu'nun fırında sabah pideleri çıkacak. Odun motorları homurdayacak Yeniköy Ormanlarında. Çetmi köylüleri geri dönecekler Büyükdere'den. Çiçek Yaylası'nda Acil Şeref hareketliliği. Bir mahzende Ferdi Özbeğen çalacak; "dilek taşı". Efkarlı bir gözyaşı süzülecek yorgun bir çift gözden.

Her şey güzel olacak...