Çorum’un profesyonel futbol liglerindeki temsilcileri Çorumspor ve Çorum Belediyespor sezon başından beri ilk kez geçtiğimiz haftayı birlikte puan alarak kapattılar. Çorum Belediyespor 6 maç aradan sonra galip gelirken, ne acıdır ki, Çorumspor ilk puanını 9. haftada aldı. Ama bu ne teknik heyetin ne de futbolcuların suçu. Onlar tüm olumsuzluklara rağmen onur mücadelelerini sürdürüyorlar, alkışlıyorum.

Çorumspor’un durumu ortada. Kurtuluş için ufukta herhangi bir umut görünmüyor. Bugünkü genel kurul tamamen formalite. Takımı bataklıktan kurtarabilecek çapta aday yok. Yine kendi egolarını tatmin etmeye çalışan ve son iki sezonda takımı bu noktaya getirenlerden birkaç kişi çıkıp şov yapacak. Yani, yine Çorumspor bu insanların umurunda olmayacak, yazık!

İstifa eden birkaç yöneticinin Beşikdüzü maçından önce tesislere gidip futbolculara taktik vermesi ise skandaldan başka bir şey değil.

Gelelim Belediyespor’a… Sezona büyük umutlarla girildi. Ama bir şeylerin yolunda gitmediği günışığı gibi ortada. Oynanan futbola bakınca son 2 maçta 4 puan alınması bile umut vermiyor. Hele 4-1 gibi farklı bir skorla kazanılan Diyarbakırspor maçında gördük ki, sorun tahmin edilenden de büyük.

Futbolcunun sahadan kenar yönetimine el-kol hareketi yapması, koskoca ikinci yarıda oynanan berbat futbol ve en önemlisi farlı galibiyete rağmen teknik heyetin ve futbolcuların soyunma odasına başları öne eğik gitmeleri her şeyi özetliyor aslında.

Ligde 9 hafta geride kaldı. Ancak Belediyespor henüz acemiler mangası gibi. Hep iyi takım diyoruz ama bu süreçte henüz iyi futbol izleyemedik. Son sırada yer alan ve düşmesine kesin gözüyle bakılan Diyarbakırspor karşısında alınan farklı galibiyet kimseyi yanıltmasın. Eğer bu takım hem de kendi sahasında Kocaelispor’dan fark yiyor, Diyarbakırspor gibi bir takım karşısında yokları oynuyorsa Hayrettin Gümüşdağ oturup ciddi ciddi kendini eleştirmelidir. Çünkü bu takımı o kurdu. Sevabıyla günahıyla bu takım onun eseri.