ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ 

UÇUŞ SAATLERİ İÇİN TEŞEKKÜR BORCU

 

 

Merzifon’dan uçuşlar 1 Ekim’de yeniden başlayacak, 1 Kasım’dan itibaren de uçuş saatleri değişecek.

Şimdiye kadar, saat 18.45’te Merzifon’dan çıkan yolcular, akşam saatlerinde Atatürk Hava Limanı’na ulaşıyor, iş görüşmesi için giden işadamlarının en az bir geceyi İstanbul’da geçirmeleri zorunlu oluyordu.

Hatta, ertesi gün 16.30 uçağı için öğleden sonra Yeşilköy’e doğru yola çıkmak zorunda olan işadamlarının, işlerini yarım güne sığdırmaları gerekiyordu.

Çorumlu işadamları, zaman kaybından ve konaklama masrafından kurtulmak için, “sabah erkenden İstanbul’a gidelim, gece de dönelim” diyorlardı.

Bu haklı istek, Çorum milletvekilleri tarafından da benimsendi ve başta Salim Uslu, etkin girişimlerde bulundu.

Ve sonuçta, işadamlarının arzuladığı saat değişikliği gerçekleşti.

Çorumlu işadamı, biraz uykudan fedakârlık edip erken kalkacak, saat 06.05 uçağıyla Merzifon’dan İstanbul’a gidecek, bir tam günü değerlendirip, istiyorsa akşam yemeğinde Boğaz’da balığını da yedikten sonra saat 22.30 uçağıyla Merzifon’a dönecek. Gece yarısını biraz geçerek de evine ulaşabilecek.

Tam da istendiği gibi…

Çorumlu işadamları, Sayın Uslu’ya ve diğer Çorum milletvekilleri Cahit Bağcı ile Murat Yıldırım’a teşekkür borçlular.

Biz kendi payımıza bu teşekkür borcumuzu yerine getirelim. 

 

ALLAH UTANDIRMASIN ! 

 

Sağlık Bakan Yardımcılığı’na atanan Agah Kafkas’ın, Pazar günü iki düğüne katılmak üzere birkaç saatliğine Çorum’a gelişinde, ilk iş olarak ÇORUM HABER’i ziyaret etmesi, elbette ki gazete yöneticileri ve çalışanları açısından onurlandırıcı bir davranış.

ÇORUM HABER mensupları, bu samimi ve dostane yaklaşımı nedeniyle Sayın Kafkas’a şükranlarını ifade ediyorlar.

Sağ kulvarda pek çok siyasetçiden duymuşuzdur: “ÇORUM HABER siyasi bakımdan bizim çizgimizde olmayabilir, ama dürüst ve objektif olması herşeyden önemli. Çorum’un sorunlarına ilişkin samimiyeti ise hiç tartışılmaz. O yüzden, ÇORUM HABER’in değerlendirmelerinde, eleştirilerinde ardniyet aramayız. Güvenilirlik, ÇORUM HABER’in birinci vasfıdır.”

Sayın Kafkas da, ÇORUM HABER yöneticileriyle geçmişe dayanan dostluk ilişkileri bir yana, ÇORUM HABER’e bu nitelikleriyle güvenir, değer verir. Çorum’un “olmazsa olmaz” kurumlarından biri saydığını yeri geldiğinde ifade eder.

Bakan Yardımcısı olarak Çorum’a ilk gelişinde, ilk ziyaretini ÇORUM HABER’e yapmasını da bu samimi duygularının kanıtı olarak görmek gerekir.

Aslında Agah Kafkas’tan Çorum’un beklentileri o kadar büyük ki…

O da bunun bilincinde olarak, şimdi edindiği “devlet adamı” kimliğiyle, Türkiye ve özel olarak da Çorum için elinden gelen gayreti göstermek üzere yola çıkıyor.

Çorumlular da, hastane altyapısı için Kafkas’a güvenerek, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kısa sürede gelişeceği umudunu ve inancını açık açık dillendirmeye başlıyorlar.

Bu yeni yolun başında, biz de dostane temennimizi ifade edelim:

Allah utandırmasın.

ANLAMAYANA DAVUL-ZURNA AZ