12-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü’nde yapılan kitap fuarına 17 Kasım Perşembe günü Mobil’ci arkadaşım Güven Erdoğan’la beraber gittik.

İstanbul’da kış günü Kadıköy’e yaklaşık 35-40 km. mesafede olan Beylikdüzü’ne gitmek tam bir işkence. İçimizdeki kitap aşkı yüzünden bu işkenceye katlandık ama, İstanbul’un İlköğretim okullarının on binlerce öğrencisi (abartmıyorum)  arasında fuarı gezmek ikinci bir işkence olduğu için fuarı gezemeden, kitap alamadan ayrılmak zorunda kaldık. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü nasıl olup ta aynı gün bütün okullara fuar izni vermiş, anlamak mümkün değil.

Otuz yılı geride bırakan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarının “Onur Konuğu ülkesi”  Mısır, “Onur Yazarı” Ferit Edgü, teması da, “Umut: Düş mü? Gerçek mi?” olarak belirlenmiş. 250’nin üzerinde açık oturum düzenlenen fuarda konferans, söyleşi, müzik dinletisi, film gösterimi ve tiyatro gibi birçok etkinlik yapılmış.

Tüyap Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu “yaklaşık 415 bin kitapseverin ziyaret ettiği, Tüyap kitap fuarının Avrupa’daki Paris, Selanik, Prag, Göteborg gibi tüm benzer fuarları geride bıraktığını açıklamış.

20 Kasım Pazar günü de Pendik-Çorumspor maçına gittim. Pendik stadında yaklaşık 700-800 Çorumlu ve Çorumspor Başkanı Tuncay Yılmaz’la beraber izlediğimiz maçta Çorumspor Pendikspor’la 2-2 berabere kaldı.

Gördüğüm kadarıyla Çorumspor çok zayıf bir takım kurmuş. Maç sırasında Başkan, “çok büyük problemler yaşadığımızdan önümüzü göremiyoruz hocam ” diyerek, dert yandı. Anlatıldığına göre, kulübün Futbol Federasyonuna çok borcu olduğu için transfer izni yokmuş.  Bu yüzden Çorumspor çok zayıf bir kadro ile maçlara çıkıyormuş. Çorumspor’un durumuna çok üzüldüm. 

Maçtan sonra Koşuyolu Kalp Hastanesi İdari Müdürü Osmancıklı mahalle arkadaşım Mehmet Solak’ın (Aşur Memet) meşhur 34 UYA 19 plakalı BMV’siyle Göztepe’ye dönerken, çocukluk günlerimizi yâdederek hasret giderdik. 

27 Aralık Pazar günü de Çesiad’ın (Çorum Eğitimci, Sanayici İş Adamları Derneği)

davetlisi olarak Şişli Belediyesinde yapılan Burs dağıtım törenine katıldık.

Çesiad yıllardır Burs dağıtım törenlerini her ay İstanbul’un bir ilçe Belediyesinde yaparak, Çorumlu Üniversiteli bursiyer öğrencilerle İstanbul’da yaşayan Çorumlu hemşehrilerini buluşturur.

Çorumlu ses sanatçısı Cemalettin Kurtoğlu’nun güzel sesiyle söylediği şarkılar eşliğinde yapılan kahvaltıda hasret dolu anlar yaşadık.

Bu vesileyle, başta Çesiad Başkanı Mehmet Yıldırım olmak üzere, yönetim kurulu üyesi Sururi Onan’a, Osmancıklı eski Milletvekili Kasım Parlar’ın kızı Figen Orhon’a, sanatçı Cemalettin Kurdoğlu’na, Şişli Belediye Başkan danışmanı Beyhan Akıncı’ya Osmancıklılar Derneği Başkanı Avukat Murat Başer’e, Şişli Camii İmamı Bayram Baran’a, Osmancıklı Mehmet Haykır’a ve sunucu Tahsin Özcan’a teşekkür ediyorum.

4 Aralık Pazar günü de, mensubu olduğum Aşiyan Musiki Merkezi korosunun

Yeditepe Üniversitesi’nin bin kişilik salonunda Zekâi Dede ve Romantik dönem şarkılarından oluşan bir konseri var. Konserin konuk sanatçıları Münip ve Merve Utandı.

Sururi Onan kardeşim İstanbul’daki bütün Çorumlulara konserin duyurusunu yaptı.

Sizleri de bekleriz…

Epeydir şiir ve rubai yazamadık. Güzel bir Suzidil ilahi ile gönülleri şâd edelim.

Ben bilmez idim, gizli ayân hep sen imişsin.

Canlarda vü tenlerde nihân hep sen imişsin.

Senden bu cihân içre nişân ister idim ben,

Âhir bunu bilir mi ki, cihân hep sen imişsin..

Güfte:Sultan Divâni-Beste Burhan Kul

29 KASIM 2011