Çorum’un, bir kısmı uygulamaya konulmuş, bazıları ise tasarım aşamasında çok ciddi turizm altyapı projeleri var.

Çorum’un en değerli markasının “Hitit uygarlığı” olduğunu zaten her fırsatta ifade etmeye çalışıyoruz.

Uygarlık başkentini görmeye gelecek olan yerli ve yabancı turistin ilgisini çekecek, örenyeri ve müze ziyaretlerinden artakalan zamanını değerlendirebileceği mekânlara veya tesislere ihtiyaç olduğu muhakkak. Nitekim, Hattuşa’nın yanıbaşında Budaközü Vadi Projesi ve Hitit Köyü, bu anlamda büyük önem taşıyor.

Boğazkale’de Aşıkoğlu Turistik Tesisleri’nin varlığı, zaten bu bölge için büyük bir şans. Turistin Boğazkale’de konaklaması, bir günden fazla zamanını keyifle değerlendirmesi, yeni projelerle birlikte Aşıkoğlu otel ve restoranın varlığı sayesinde mümkün hale gelecek.

*

Kapadokya’nın, Ramazan ayı boyunca da yoğun bir turizm hareketine sahne olduğunu biliyoruz.

Çorum’un turizm altyapı projelerinin koordinasyonu için Alan Başkanlığı organizasyonuna ihtiyaç olduğunu daha önce de yazmıştık. 29 Mayıs günü ise, Kapadokya Alan Başkanlığı kuruluşunun yasalaştığı haberini “Kapadokya aldı, darısı Çorum’a” başlığıyla verdik.

Kapadokya, turizm açısından Çorum’un belki 50 yıl ilerisinde. Oysa, Çorum’un sahip olduğu zenginlikler, Kapadokya’dan pek de aşağı kalır düzeyde değil. Yeter ki, Çorum halkı turizmin Kapadokya bölgesine nasıl bir zenginlik kazandırdığının farkına varsın ve turizm yolculuğu için kararlı adımlar atmaya başlasın.

*

Tam 34 yıl başarıyla gerçekleştirilen Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’nin yeniden düzenlenmesi gerektiğini de sık sık dile getirmiştik.

Ve nihayet, 4 yıl aradan sonra 35. Festival’in 15 Temmuz’da düzenleneceği haberini Ramazan Bayramı’ndan hemen önce okurlarımıza duyurduk.

Sosyal ve kültürel etkinlikler, daha açık tanımıyla “eğlence hayatı” bakımından kısırlaşan Çorum’a hareketli ve keyifli günler yaşatacak bir Hitit Festivali, hiç kuşku yok ki, turizmin canlanması açısından da önemli bir başlangıç oluşturacak.

Zaten, Çorum halkının stres atmaya gerçekten ihtiyacı var.

Üstelik, onbinlerce Çorumlu’nun aynı coşkuyu birlikte teneffüs etmesi, dilimizden düşmeyen birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlenmesi, pekişmesi adına da son derece önemli.

Festivalin, içerik olarak da dolu dolu ve herkese hitap eder nitelikte olacağı umudunu taşıyoruz.

Çorum için iyi ve güzel şeyler umut etmeye devam ediyoruz.