Fatih Özcan başkanlığındaki Çorum Belediyespor yönetimi göreve 3 yıllık bir projeyle gelip bir üst lige yükselmeyi bu süreye yaymasına rağmen, bugüne kadar yapılan transferler ve açıklamalardan çıkartılanlar yeni sezon hedefinin 2.lige yükselmek olduğunu gösteriyor.

Geçmiş yıllarda sırf “şampiyonluk” kelimesi nedeniyle özellikle transfer döneminde canı çok yanan Çorum Belediyespor, yeni sezonda aynı hataya düşmemek için politik bir yol izliyor. Söylemler her ne kadar “geleceğin takımını kuruyoruz” üzerine olsa da, Yakup Alkan gibi bir golcüyü kiralamanın geleceğin takımını kurmayla bir ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. Yine, bugüne kadar yapılan transferler hiçte fena değil. Başkan Fatih Özcan’ın geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında prim sistemi ve hafta içerisinde yaptığı basın açıklamasındaki ifadeleri de hedefin 2.lige yükselmek olduğu yönünde ipuçları veriyor. Yoksa, şampiyonluğa oynamayan bir takım neden futbolcusunu primle oynatma yolunu tercih etsin ki? Yine, futbolcusuna primini her maçtan hemen sonra takım otobüsünde ödemeyi ve lider kalınan her hafta için ekstra biner lira prim vermeyi taahhüt etsin.

Benim anladığım kadarıyla, hedef Play-Off’tan da olsa 2.Lig’e yükselmek. Tüm çalışmalar bu doğrultuda yapılıyor. Çorum Belediyespor 3.Lig’de 6. sezonunu bitirdi. Dönüp geriye bakınca şampiyonluğa ulaşmanın aslında o kadar da zor olmadığını, hedefin hep basit hatalar yüzünden ıskalandığını görüyoruz. Gerçek anlamda bir birliktelik sağlanması durumunda 2.Lig aslında o kadar da uzak değil. Doğru bir yapılanma ve istikrarla daha üst liglere bile çıkılabilir. Yeter ki, doğru işler yapılsın ve bu işe baş koyan insanlara destek olunsun.

Geçmiş yıllarda Çorumspor’da gündem sürekli paraydı. Göreve gelen yönetimler kulübü idare edebilmek için sürekli kaynak ararlardı ve genelde hep aynı işadamlarına gidilirdi. Bir süre sonra Çorumspor, Çorumluların sırtında bir kambur gibi görülmeye başlandı. Kaynak bulunamadığında kulübün geleceğini ipotek edecek yollara girildi ve maalesef o Çorumspor bugün 2.Amatör Küme’ye kadar düştü. Bugün ise Çorumlulardan bir kuruş bile para talep etmeyen ve buna karşılık sadece manevi destek isteyen bir yönetim var. Ama bakıyorsunuz insanlar onu bile çok görüyor. Herkes bir yerden bir kulp takmaya çalışıyor. Destek olmuyorsanız bari köstek olmayın be kardeşim! Bırakın da adamlar işini yapsın. Ortada daha takım yok, antrenmanlar bile başlamamış ama şehrin üzerine karamsar bir hava çökmüş. Hayırdır ya, neyin karamsarlığı bu? Bu takım başarılı olacaksa, en büyük dayanağı şehirden alacağı güç olacaktır. O yüzden diyorum ki, herkes şu karamsarlıktan bir kurtulsun ve geleceğe umutla baksın. Belli mi olur, bir de bakmışsınız Çorum Belediyespor 2.Lig’e çıkmış. Neden olmasın ki!

Gruplar belli oldu. Çorum Belediyespor geçtiğimiz sezon olduğu gibi yine 3.grupta mücadele edecek. Grup aynı ama takımların çoğu geçen sezondan farklı. Grup zorlu diyebileceğimiz bir grup ama birkaç kaliteli futbolcu daha alması halinde Çorum Belediyespor en iddialı takımlardan biri olacaktır.

Ben, en kötü ihtimalle Çorum Belediyespor’un sezonu ilk 5’te tamamlayıp yine Play-Off oynayacağını düşünüyorum. Yani karamsar değilim.