Sezonun ikinci yarısına ligde kalma mücadelesi veren Beylerbeyi ile deplasmanda berabere kalarak başlayan Çorum Belediyespor, devrenin ilk iç saha maçında Türkiye Kupası yorgunu Erzincanspor’la da 1-1 berabere kalıp çok önemli 2 puan daha kaybetti ve puan cetvelinde bir basamak geriledi.

Bir maç, önce kafada kazanılır. Erzincanspor maçında Belediyespor’un bu görüntüsü yoktu. Belli ki, rakip iyi analiz edilememiş. Erzincanspor, Belediyespor’a önde baskı uyguladı. Kontrolü elinde tutup ilk tehlikeli atağında da Yasin Ülger’le 8.dakikada golü buldu. Golde, savunma oyuncusu Ahmet Köseoğlu ve kaleci Burak hatalıydı. Yenik duruma düşen Çorum Belediye, Bilal’ın 38.dakikada ikinci sarının ardından kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Bilal, oyunda kaldığı süre içerisinde hiçbir varlık gösteremedi ve takımın el freni gibiydi. Gürses Hoca keşke Salim’in Bilal’ı oyundan alsaydı. Çorum Belediye 10 kişi kaldıktan 2 dakika sonra yeni transferi Mertcan’ın şık golüyle beraberliği sağladı ve ilk yarı 1-1 bitti.

Çorum Belediye, ikinci yarıya etkili başladı. Bunda, rakip takımın 1 puana razı olmasının büyük etkisi vardı. Belediyespor’un etkisi ilerleyen dakikalarda kayboldu. 70.dakikadan sonra Belediyespor oyundan iyice düştü. Son 20 dakikada ileriye daha çok çıkmaya başlayan Erzincanspor üst üste köşe vuruşları kazandı. Bazı köşe vuruşlarında kaleci Burak’ın boşa çıkması yürekleri ağızlara getirdi. Erzincanspor’un etkili futbolu çok kısa sürdü. Sonra onlar da 1 puana razı eski görüntülerine döndüler ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Gürses Kılıç nezaretinde onadığı ikinci maçta da berabere kalan Çorum Belediye, şampiyonluk mücadelesi veren takımların tamamının puan kaybettiği haftada kazanamayarak önemli bir fırsattan yararlanamazken, Aykut Emre’nin oyundan çıkarılmasına tepki olarak eldivenlerini ve formasını kulübeye fırlatması bir disiplin zafiyeti olduğunu gözler önüne serdi.

Mutlak şampiyonluk hedefiyle sezona başlayan Çorum Belediye, daha ilk yarı bitmeden hedeften uzaklaşırken, gelinen noktada bir kez daha gördük ki, kulüp iyi yönetilmiyor. Teknik direktör krizini iyi yönetemeyen yönetim, transferde de çuvalladı. Transfer edilen 4 futbolcudan Akın’ın oynatılacağını sanmıyorum. Mertcan ve Ahmet Şahbaz yararlı olacaklarının görüntüsünü veriyorlar. Ancak sezonun ilk yarısında 1 dakika bile oynamamış olan Ali Kemal’in transfer edilmesi mantığını henüz anlayabilmiş değilim.

Ligde artık telafisi olmayan haftalara girildi. Alınan ve kaybedilen her puanın çok büyük önemi var. Sezon başından bu yana bir türlü istikrarı yakalayamayan Çorum Belediyespor’un bu performansıyla şampiyon olması hayalden başka bir şey değil. Futbolcuların bir an önce kendilerine çeki düzen vermeleri ve kaptan Emrullah’ı örnek almaları gerektiğini düşünüyorum. Yoksa play-off bile zor.