Dr. Rifat Patır’ın anlatan “Tıp Yolunda 70 Yıl” yazım okuyucular arasında çok beğenilmiş olmalı ki, onlarca kişi arayarak hem tebrik ettiler, hem de “Vay be... 70 yıl özveri ile yapılan görev. Bir ömür be...” diye takdir ettiler. Ayrıca, gazetemizin 22 Mayıs 2011 tarihinde ‘kapağını’ tanıttığı “Tıp Yolunda 70 Yıl” görsel albümü istediler. Bu görsel albüm çok az sayıda yapıldığı için okuyucularımın isteklerini özür dileyerek karşılayamadık.

Bir okurum da Dr. Rifat Patır için samimi duygularla içinden dökülen dizeleri ‘Akrostiş’ tipinde şiirleştirmiş.

Bilirsiniz ‘akrostiş’ şiirlerin satır başlarındaki ilk harfler yukarıdan aşağıya doğru okunduğunda ortaya bir söz çıkacak biçimde düzenlenmiş manzumelerdir.

Değerli Eğitimci Sayın Avniye Kaynak Hanımefendi de Dr. Rifat Patır için yazdığı ‘akrostiş’ tipindeki şiiri telefonda okudu. Beğenerek dinledim ve sonunda istedim. Verebileceğini söyleyince, gittim aldım. Sağ olsun...

Bilindiği üzere Çorum’un medarı-iftiharı Dr. Rifat Patır’a övgü dolu çok şiirler yazılmıştır. Ancak ‘akrostiş’ tipli şiir ilk defa yazıldığı için siz okuyucularımla da paylaşmak istedim. İşte değerli meslektaşım Sayın Avniye kaynak Hanımefendinin dr. Rifat Patır’a yazdığı şiir. Sizlerin de beğeneceğinizi umuyorum.

DOKTORUM

Rabbimin şifa dağıtıcısı

Izdırapların ışığı

Fakirlerin babası

Ata’mızın güvendiği

Türk Tıp Doktoru

Parmakla gösterilecek

Adam misali

Tabiplerin hocası

Işıldasın Kartal Yuvası

Rifat Patır doktorum

Şiirin satır başlarındaki harfler yukarıdan aşağıya okunduğunda Rifat patır ismi okunuyor. Sayın Avniye Kaynar Hanımefendi, benim uzun uzun yazarak anlattığım Dr. Rifat Patır’ı on satırla anlatmış. Kutluyorum kendisini.

Ve tüm okuyucularımı saygıyla selamlıyorum...