Doktor arkadaşlardan bazıları gelen gazete muhabirlerine beyanatlar verdiler.
Eski Milletvekili Dr. Tarık Ekinci:
“Şehrinizi çok beğendim. Böyle temiz ve güzel bir şehirle karşılanacağımı üsit etmiyordum. Daha önce de gelmiştim. Şimdi çok gelişmiş olduğunu gördüm. Gördüklerimden de çok memnun oldum.”
Dr. Mazhar Aksoy:
“Arkadaşımız Doktor Rifat Patır çok ısrar etmişti. Onunla yurtta 6 yıl beraber çok güzel günlerimiz oldu. Şehrinizi, karşılama organizasyonunu ve Rifat’ın misafir severliğini çok beğendik.”
Dr. Berhan Tosuner:
“Bu yıl çok sevdiğimiz sınıf arkadaşımız Rifat Patır’ın davetiyle 48. buluşmamızı Çorum’da yapıyoruz. Rifat ve Çorum bizi çok güzel ve içtenlikle karşıladı. Bizler için çok büyük emek sarfettiği belli. Çok mütehassis olduk.”
Aynı zamanda Dr. Burhan Tosuner şairdir. Hemen oracıkta “Rifat bana kağıt kalem ver” diyerek Kartal Yuvası’nın havuz başına oturdu ve aşağıdaki şiiri yazmaya başladı:
ÇORUM’DA 48. YIL
Kim aksini söylerse yalandır, bu yorumda
Tüm 49 aşıkları şad oldu Çorum’da
Rifat Patır gayreti, her güçlüğü yendi
Bu dostumun hizmeti yad oldu Çorum’da

Rifat bu zarafetle bu gün tarihe geçti
Bir 48 yıl devri pürşad oldu Çorum’da
Tam kırksekiz yıllık çaba mahsülünü verdi
Bayram ile dernek hasat oldu Çorum’da

Beslenmenin en tatlısı, yerleşmenin A’sı
Şenlikte en iyisi, Habitat oldu Çorum’da
Her leblebi bir kudret, her tatlı bir iksir
Her damla su ab’ı hayat hayat oldu Çorum’da

Mazi bize doldu, Etiler’den Hattuşaş’tan
Tarih bize bir taze hayat oldu Çorum’da
Berhan bu güzellikle yanan bir ozan oldu
Dünyasını gördü, irşad oldu Çorum’da

Konuklarım Çorum’da üç gün kaldılar. Bir gün onları rehber eşliğinde Boğazkale’ye götürdüm, tarihi eserler hakkında bilgi aldılar. Konuklarım Boğazkale’ye hayran oldular.
Bir akşam Çorum yemeklerini tattırmak için Katipler Konağı’na götürdüm. Yemeklerimizi nefis buldular. Ayrıca Türk Müziği sanatçıları fasıl yaptılar. Oyun havaları çaldılar; konuklarımı oynatıp coşturdular.
Birgün Çatak mesire yerine gittik. Çorum tandır kebabını orada yatırıp ikram ettim.
Bir akşam Çimento Fabrikası lokantasında müzikli yemek verdik. Konuklar orkestra eşliğinde dans ettiler, eğlendiler. Sonunda güzel sözlerle bana teşekkür ederek, plaket verdiler ve çok çok memnuniyetlerini bildirdiler. Çorum hakkında da hayranlıklarını ifade ettiler. Gündüz şehri gezerken, alış-veriş yaparken “Dr. Rifat Patır’ın arkadaşıyız” dediklerinde de kendilerine çok ilgi gösterdiklerini ve iltifatta bulunduklarını söylediler.
Otel lobisinde yeğenim Nihat Malatyalı konuklarıma yardımcı oldu. Onların siparişlerini ayrı ayrı yazdı, hepsini temin ederek akşam yemeğinden önce verdi. Konuklarım pek çok memnun olduklarını defalarca ifade ettiler.
Şakacı bir doktor arkadaşım yeğenim Nihat’a:
“Nihat bey, herşey çok iyi, çok güzeldi. Ancak kuş sütümüz eksikti” diye takıldı.
Nihat’ta:
“Gerçekten de nasıl unuttuk onu, özür dilerim. Sabahki kahvaltıda o da olacak, söz veriyorum” diyerek cevaplayınca hep birlikte gülüştüler.
Ayrıldıkları gün Pazar idi. Gelecek yıl Marmaris’te buluşmayı kararlaştırdık. Öğleye doğru da kucaklaşarak ayrıldık. Yeğenim Nihat sabah kahvaltısına onlara söz verdiği gibi ‘kuş sütünü’ getirmeyi unutmamıştı.
İşte böyle, 50 yıldır yeni yeni anılarla ayrılırken, eski anılarımızı da tazeleyerek tekrar tekrar buluşuyoruz...
-BİTTİ-