Grubun zayıf takımlarından Akçaabat Sebatspor ile 2-2 berabere kalan Çorumspor’un, çok önemli 2 puan kaybetmesinde teknik direktör Ali Güneş’in sahaya sürdüğü yanlış kadronun çok büyük etkisi vardı. Eğer, Ali Güneş yanlışlarında ısrar ederse, Çorumspor’un yarıştan daha ilk yarı tamamlanmadan kopması kaçınılmaz.

Şu bir gerçek ki, söylenenler her zaman havada kalıyor. Sözde iskelet kadro korunacak ve gidenlerin yerine kaliteli oyuncular alınacaktı. Ama son Akçaabat Sebatspor maçında sahaya çıkan ilk 11’e bakıyorsunuz, geçen sezonki kadrodan sadece Abdullah Karmil var. O da gerçek mevki olan savunmanın yerine orta sahada görevlendirilmiş. Yani 10 yeni oyuncu sahada. Zaten transferde geç kalınmış ve takım sezon başı hazırlıklarını bir arada yapamamış. Yani uyum sorunu aşılamamış. Bunun yanında istenilen transferler yapılamamış. O zaman iskelet kadroyu bozmanın anlamı yok.

Sebatspor maçına Abdullah dışında yeni oyuncularla çıkan Çorumspor, adeta acemiler mangası gibiydi. Tek bir organize atak bile geliştirilemedi. Kanatlar hiç işlemedi. Ortalar kale arkasına gitti. Orta saha çok zayıf kaldı. Bu kadar kötü oynayan bir Çorumspor’u son yıllarda hiç görmemiştim.

Maça dakikalar kala Barış Ülger’in sakatlanması üzerine son anda ilk 11’de yer bulan Taha’nın 21 ve 24. dakikada attığı gollerle bir anda 2-0 geriye düşen Çorumspor, 29’da Emrah’ın ceza sahası dışından attığı mükemmel golle farkı bire indirdi.

İkinci yarıda Ali Güneş hatasından dönüp önce Vedat’ı, sonra da Ferdi’yi sahaya sürdü. Bu iki değişiklik bile Çorumspor’un çehresini değiştirdi. Oyun bir anda Akçaabat Sebatspor kalesi civarında oynanmaya başladı. Koskoca 45 dakikada pozisyon bulamayan Çorumspor, Şaban’ın da oyuna girmesiyle adeta gol kaçırma rekoru kırdı. Maç, Çorumspor lehine 5-2 de bitebilirdi. Ama olmadı.

Sonuçta Çorumspor önümüzdeki haftalarda telafi edebileceği 2 puan kaybetti. Dediğim gibi bu kayıplar telafi edilebilir. Yeter ki teknik direktör Ali Güneş oyuncu tercihlerini doğru yapsın.

Umarım, Ali Güneş unuttuğu bazı oyuncuları yeniden keşfedene kadar iş işten geçmez.