Sezona, 3.lig seviyesinin üzerinde bir kadro kurarak şampiyonluk parolasıyla başlayan Çorum Belediyespor, kendisi gibi şampiyonluk hesapları yapan Kocaelispor’a hem de kendi sahasında ilk yarıyı önde bitirmesine rağmen ikinci yarıda yediği gollerle 3-2 yenildi. İkinci yarıda bir direnç gösteremeyen Belediyespor, şampiyonluk yolunda ağır bir yenilgi aldı.
Kocaelispor yenilgisinden sonra bir maçı eksik olan Sancaktepe Belediyespor’dan 7, yine bir maç eksiği olan Kocaelispor’dan da 3 puan fark yemiş durumda. Hep üstlere bakıyoruz ama alttan gelen takımları kimse görmüyor. Bu gidişle play-off bile zora girecek farkında değiliz.
İç sahada Karacabey Birlikspor karşısında alınan 4-2’lik galibiyetten sonra “skor aldatmasın” başlığı ile yazdığım yazıda Belediyespor’un iyi oynamadığını ve ilerleyen haftalarda sıkıntı yaşayacağının sinyallerini verdim. Gelinen noktada aynen öyle oldu. Bayburt beraberliğinden sonra alınan Kocaelispor yenilgisi işleri zorlaştırdı.
Çorum Belediyespor’un 3-2 yenildiği Kocaelispor geçen sezon BAL’dan 3.lige çıktı ve aynı kadro ile yola devam ediyor. Çorum Belediyespor ise ligin üzerinde bir kadro ile ancak aynı seviyede olmayan bir hoca ile gidiyor.
Kocaelispor Teknik Direktörü Metin Yıldız, maç öncesinde yaptığı açıklamada, Belediyespor’u izlediklerini ve Çorum’dan yenilmeden döneceklerini söyledi. Nitekim dediği gibi de oldu. Belediyespor’u iyi analiz etmişler ki, Çorum’dan puan değil, puanlarla ayrıldılar.
Ben artık Serdar Bozkurt’tan umudu kestim. Takımın başına hiç vakit kaybetmeden daha kariyerli bir hoca getirilmeli.
Biliyorum, “dere geçilirken at değiştirilmez” ama bu atla da bu derenin geçilemeyeceği gün gibi ortada.
Belediyespor’un yediği ikinci golden sonra Belediye Başkanı Muzaffer Külcü stadı terk etti. Zaten, BAL’dan çıkmış bir takıma karşı hem de ligin üstünde bir kadroyla yenilmek kabul edilebilecek bir şey değil.
Belediyespor’un Kocaelispor karşısındaki onbiri tartışılır. Kenar yönetiminin değişiklikleri de aynı şekilde tartışmaya açık. Son 25 dakikada futbolcuların elleri bellerinde yürüyecek halleri kalmamış. Oyundan alınan Bilal bile hocanın değişiklikleri karşısında çılgına dönüp tepki gösterdi. Son olarak Kocaelispor’un üçüncü golünden sonra artık daha da eminim ki bu takımın kaleci sorunu da var.
Serdar Hoca, güya bizi dikkate almadığını anlatmak için yerel gazete okumadığını söylüyor. Sanırım yeryüzünde okumamakla iftihar eden ilk ve tek teknik direktör kendisi. Okumaması marifet değil, eleştiri ve gerçeklerle yüzleşmekten korkmaktır. Marifet, eleştiriyi okumamak değil, okuduğundan bir şeyler çıkartmaktır. İkinciyi beceremiyorsan, birinciyi yapmayacaksın.