ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ 

 

TAYYİP BEY’İN AGÂH BEY’E GÜVENİ VE ÇORUM’A UYDU TV 

 

İki dönem Ak Parti Milletvekili olarak Çorum’u parlamentoda temsil etmiş olan Agâh Kafkas’ın 12 Haziran seçimleri öncesi aday listesinde yer almaması, çeşitli spekülasyonlara yol açmıştı.

Bu durumu “gözden düşme” olarak yorumlayanlar da olmuştu, daha ileri misyonlar yüklemek üzere “dinlendirme” diye düşünenler de.

Bu köşede, Kafkas’ın iki dönem milletvekilliği boyunca Çorum için çırpındığına, her soruna koştuğuna, özellikle de adının hiçbir akçeli dedikoduya bulaşmadığına, o anlamda “tertemiz” kaldığına dikkat çekilerek, liste dışı bırakılmasının vicdani rahatsızlıklar yarattığı vurgulanmıştı.

Sayın Kafkas’ın Sağlık Bakan Yardımcılığı’na atanması ise bütün olumsuz yorumları ortadan kaldıran ve Başbakan’ın kendisine güvenini gösteren bir gelişme oldu.

Duyumlarımız, bu olguyu daha da pekiştiriyor ve güçlendiriyor.

Tevazu göstereceğini ve yazılmasını istemeyeceğini bildiğimiz için, Tayyip Bey’le Agâh Bey’in son başbaşa görüşmeleri ile ilgili duyumlarımızı, kendisine teyit ettirme girişiminde bulunmadan burada aktaracağız.

*      *      *

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas’a, “Sadece Çorum’a hizmet etmeni isteseydim, yeniden milletvekili yapardım. Performansını çok iyi bildiğim için, senin enerjinden, tecrübenden Türkiye için yararlanmak istedim. Bunu yaparken de seni denedim. Listede yer almadığın zaman, küsüp kenara mı çekileceksin, yoksa partin için elinden geleni yapmaya devam mı edeceksin? Sen, sana yakışanı, benim senden beklediğimi yaptın. Sonsuza kadar benim kadim dostum olarak kalacaksın. Bir dahaki döneme, ben de olmayacağım, Recep Bey de olmayacak, ama sen Türkiye’ye hizmet vermeye devam edeceksin” demiş.

Yoruma hiç gerek yok.

Agâh Bey’i kutluyoruz, kendisinden büyük başarılar beklediğimizi ve buna yürekten inandığımızı ifade etmek istiyoruz.

Başbakan Erdoğan’a da “doğru teşhis” nedeniyle Çorumlular olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.

*      *      *

Şimdi, Ankara’da güçlü konumda olan iki kadim dost; Agâh Kafkas ve Salim Uslu’nun el ele vermeleri, diğer milletvekillerinin de bu güçbirliğinde yerlerini almalarıyla, Çorum çok şeyler kazanacaktır.

Bu tablo, belki de Çorum’un makûs talihini değiştirecek tablodur.

Hayırlı olsun.

*      *      *

Yerel televizyon yayınında uyduya çıkmayı Çorum beceremedi, Amasya becerdi.

Helal olsun.

Her bir kamusal hizmet alanında bir komşusuna bağlı olan Çorum, uydudan yayın yapan televizyonda da Amasya’ya bağlandı.

ART (açılımı Amasya Radyo Televizyonu) Anadolu, Çorum’da da örgütlendi. Çorumlu bir kısım gazeteci ve televizyoncu, ART Anadolu’nun Çorum Stüdyosu’nu oluşturuyor.

Yolları açık olsun.

Çorum yapamadığına göre, Amasya merkezli bu televizyonu, Çorum yerel basını da, Çorumlular da kabullenecektir umarız.

Göreceğiz bakalım…

*      *      *

Çorum, yerel gazetecilikte emsal kentlere göre daha ileri düzeydeyse, Çorumsever birkaç işadamının maddi, idealist birkaç gazetecinin manevi özverisi sayesindedir.

Uykusuz geceler, stresler, sıkıntılar pahasınadır.

“Çorum yerel gazeteciliği” övüncünün arkasında, gerçekten büyük emek vardır.

Çorum’a adanmış nice ömürler vardır.

Değeri bilinmese de…

Önemli bir kazanımdır Çorum için.

Uydu üzerinden ülkenin her yanına ve hatta yurt dışına ulaşacak televizyon yayıncılığı için de sağlam bir dayanak noktası oluşturacaktır.

İnancımız bu.

ANLAMAYANA DAVUL-ZURNA AZ