Cahil ya da alim olmak sonucu değiştirmiyor.

İnternet ortamında yer alan haberler doğru ise Göbeklitepe karlar altında kalmış. Binlerce yıl öncesinden günümüze kadar toprak altında kalmış tarihi eserler kendi kaderine terk edilmiş. Kazmayı küreği alıp define çıkarmaya gidenler bir engelle karşılaşmaz gibi görünüyor. Bugün yanıtlanamayan sorular karşılığını bulacak. Bilim insanları başka soruları gündeme getirecek.

Tek dileğim internet ortamında yer alan haber asılsız çıksın.

Hattusa’yı gezerken şehir hakkında bilgi veren görevli bir hayli dertliydi. Binbir emekle yer altından çıkarılan “taş parçalarının” üzerine şafak elli yazılmış. Boya kullanılsa yine normal karşılanacak. Askerliğinin bitmesine gün sayan delikanlı elindeki çakıyı kullanmış.

Çorum Kalesi tel örgülerle koruma altına alınmış. Yasaklar getirildiğine göre birilerinin bu engeli aşması gerekir. Tel örgüleri aşıp duygu ve düşüncelerini yazmış. Yazdıklarına bakılırsa ağzına asla küfür almayan çok kibar biri uzmanlığını dile getirmiş.

Kalenin kapısı kilitli. Surların çevresi tel örgülerle çevrilmiş. Birileri bir yerlerden bir define haritası çıkarırsa neler olmaz? Bir küp altın bulmanın hesabını yapanlar gece gündüz çalışıp Çorum Kalesi’nin yerinde bir ceviz büyüklüğünde taş bırakmaz. Yer altından kazılacak tüneller sokakları köstebek yuvasına çevirebilir.