Beş haftalık galibiyet serisi, düşmeme mücadelesi veren ve 10 kişi kalan Çine Madranspor karşısında sona eren Çorum Belediyespor, Çarşamba günü de Batman Petrolspor’a evinde 1-0 yenilirken, kaleci Gökhan tarihi farkı önleyen isim oldu.
Maçın ilk dakikalarından itibaren Batman Petrolspor’un Çorum Belediyespor’a oranla daha oturaklı bir takım olduğunu gördük. En önemlisi, sisteme sadık kalan, pozisyon almasını bilen ve kenardan iyi yönetilen bir takım görüntüsü verdiler.
İlk yarıda, Batman Petrolspor Belediyespor’a topu neredeyse vermedi. Özellikle 10 forma numaralı Sebahattin ile etkili oldular. Nitekim henüz 4.dakikada golü buldular. Golde, savunma oyuncuları Uğur ve Akın’ın hataları göze çarptı. Belediyespor’un golden sonra kendine gelmesini bekledik ama beklentiler boşa çıktı. İnanılmaz pas hataları ve dolayısıyla kötü futbol sürdü. Orta saha üstünlüğünü Batman’a kaptıran Çorum Belediye, kalesinde önemli tehlikeler yaşadı.
İlk yarının son uzatma dakikasında kazanılan penaltıyı Ercan kaçırınca Belediyespor beraberlik şansından yararlanamadı.
İkinci yarıya Ömürcan’ın yerine Hakan Yağmurkaya değişikliği ile başlayan Çorum Belediyespor’un oyun anlayışında bir değişiklik olmadı. Kötü futbol devam etti. Fiziksel anlamda da Batman Petrolspor’un gerisinde kalan Çorum Belediyespor’un sergilediği futbol, her an gol atabilecek bir takım görüntüsünden çok uzaktı.
Pozisyon bulmakta zorlanan Çorum Belediyespor, buna karşılık kalesinde çok önemli tehlikeler yaşadı. Kaleci Gökhan farkı önleyen isim olarak dikkat çekti. Belediyespor’un ikinci yarıdaki tek pozisyonunda Eşref Koçak’ın şutunda kaleci Süleyman gole izin vermedi.
Çorum Belediye, yeni bir seri başlangıcı yapmayı hedeflediği maçta hem de evinde Batman Petrolspor’a 1-0 yenilerek 3.sıradan 5.sıraya gerilerken, play-off potasındaki yerini sağlamlaştırma fırsatından yararlanamadı.
Çorum Belediyespor’un kötü gidişi sürpriz değil. Çünkü, bu takımda hak edenin forma giydiğine inanmıyorum. Serdar Hoca kafasında kadrosunu belirlemiş ve zorunlu haller dışında kadroyu bozmuyor. En formda döneminde kesilen Furkan, artık 18’de bile yer bulamıyor. Bakıyorsunuz orta saha dökülüyor. Bunun yanında, yakaladığı forma şansını hem de gol atarak iyi değerlendiren İmam bir sonraki hafta bakıyorsunuz tekrar kenara çekilmiş ve bir önceki maçta kırmızı kart görerek takımını yalnız bırakan Uğur yine formayı giymiş. Adalet bunun neresinde? Bir de, bana göre gönderilen futbolcular, ara dönemde gelenlerden daha iyiydi.
Belediyespor’un başarılı savunma oyuncusu Akın’ın, Batman Petrolspor maçından sonra kalp krizi geçirdiğini üzülerek öğrendim. Kendisine geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum.