TSO Başkanı Behiç Akkaş, Ankara – Samsun karayolunun Sungurlu için önemli bir ticari potansiyel olduğuna dikkati çekerek, “İlçemizden geçen karayolu İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayarak Avrupa’yı Asya ve Ortadoğu’ya bağlayan köprü niteliğinde uluslararası öneme sahip bir güzergâh. Karayolları verilerine göre şehrimizden her gün ortalama 10 bin araç geçiyor. Esnaflarımız yol güzergâhında açtıkları işletmelerle bu potansiyeli belirli bir ölçüde ticarete dönüştürmeyi başarmış durumda. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Şu anda yol kenarında büyük çoğunluğu dinlenme tesisi olmak üzere leblebicilerin olduğu işletmeler faaliyet gösteriyor.” dedi.

“YATIRIM YAPMAK KOLAYLAŞACAK”

İşletmelerin çoğunluğunun daha çok 5 kilometrelik şehir geçişini kapsadığını ifade eden Akkaş, bu ticari alanı en azından 10-15 kilometre daha uzatarak yatırım yapmak isteyen girişimcilerin önündeki engellerin aşılmış olacağını kaydetti.

Ankara - Samsun karayolundaki potansiyeli değerlendirmek isteyen girişimcilerin ilçe dışında uygun buldukları arazilere yatırım yapmaya çalıştıklarını anlatan Akkaş, “Ancak bir takım sorunlarla karşı karşıya kalınıyor. Bu alanın ticari olarak değerlendirilmesinin sağlayacağı katkıyı göz önünde bulundurulmalıdır. Karayolunun her iki kenarı ortalama 150 metre genişliğinde ticari alan ilan edilirse, girişimcilerimiz bu alan içerisinde kolaylıkla yatırım yapabilir.” diye konuştu.

“EKOMONİYE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Karayolunun ticari alana dönüşmesinin ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Başkan Akkaş, “Sungurlu’nun en büyük ticari potansiyellerinden birisi Ankara- Samsun karayoludur. Mevcut durum değerlendirildiğinde şehir merkezinde 5 kilometrelik güzergâhtaki işletmeler ilçe ekonomisinin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda buradaki ticaretin artması ilçe ekonomisinin hızlı bir şekilde büyümesini sağlayacaktır. Girişimcilerin bu alanda yatırım yapma eğilimi de göz önünde bulundurularak bu çalışmaya imza atılmalıdır. Bu sayede kısa sürede ticari işletme sayısında hızlı bir artışla birlikte ilçe ekonomisinin güçlenmesi sağlanacaktır. Böylelikle ilçemizin ortasından geçen karayolunun ticari potansiyelinden en üst seviyede yararlanmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Behiç Akkaş, Sungurlu’nun gelişip büyümesi için hazırlanacak tüm projelere destek olmaya Ticaret ve Sanayi Odası olarak hazır olduklarını sözlerine ekledi. (Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim