Çorum Belediye ilk yarının son maçında Karacabey Birlikspor’u 2-1 yenerek devre arasına moralli girdi.

Lider Uşakspor’un Cumartesi günü galip gelmesi nedeniyle, zirveden kopmamak için dün kazanmaktan başka şansı olmayan Çorum Belediye, ilk 5 hesapları yapan Karacabey Birlikspor karşısında maça etkili başladı. Henüz 4.dakikada Doğan Can’ın şık golüyle öne geçen Belediye, 14.dakikada Abuzer’in pasında Doğan Can’la ikinci golü bulurken, maçın farka gideceği ile ilgili beklenti içerisine girdik. Sahada oynanan futbol da bu beklentimizin karşılıksız kalmayacağının göstergesiydi. 25.dakika maçın kader dakikası oldu. Belediyespor, rakip savunmayı üçe bir yakaladı ancak Salim pas yerine kaleye vurmayı düşününce üçüncü gol şansı kaçtı. Zaten bu pozisyonla birlikte maçta her şey tersine döndü.

İlk yarının 2-0 biteceğini beklerken, 45.dakikada bir duran topta Emre topu kendi kalesine atınca Belediyespor’un yediği son dakika gollerine bu kez ilk yarının son dakika golü eklendi. Tabi, bu gol işin rengini değiştirdi. Karacabey Birlikspor maça yeniden ortak oldu ve haliyle direnci arttı.

İkinci yarıda oyunun kontrolü Belediyespor’da olmasına rağmen anlam veremediğimiz bir panik havası vardı futbolcularda. Kanatlar neredeyse hiç çalışmadı. İki takım da orta sahada çok top kaybedince ortaya sıkıcı bir maç çıktı. Belediyespor adına günün en iyi ismi Abuzer’in de 83’te oyundan çıkmasıyla maçın hiç tadı tuzu kalmadı. Karacabey Birlikspor’un gol atacak bir görüntüsü yoktu ama neticede rakip atmasa bile Belediyespor bu sezon bir şekilde gol yemeyi becerdiği için son dakikaları endişe içerisinde izledik. Allah’tan bu kez bir son dakika golü olmadı. Hakemin bitiş düdüğüyle birlikte anladık ki, Belediyespor son dakika golü hakkını ilk yarıda kullandı.

Sonuç itibariyle, Çorum Belediyespor çok farklı bir skorla kazanabileceği maçı stresli bir şekilde 2-1 aldı. Önemli olan da 3 puandı zaten.

İlk yarı bitti. Ayrıntılı bir değerlendirmemiz elbette olacak. Ama özetle şunu söyleyebilirim ki, Belediyespor bu savunmaya rağmen zirve yarışından kopmamışsa ve hala gurubun en büyük şampiyon adayıysa, bunda hücum oyuncularının payı çok büyük. Çünkü her maçta gol attılar. Gol bakımından savunmaya yetişemedikleri maçlar oldu ama genelde görevlerini fazlasıyla yaptılar. Devre arası transfer döneminde savunmaya mutlaka takviye yapılmalı.

Teknik Direktör Yusuf Tokuş’un ilk yarının son maçında kaledeki tercihini Sercan’dan yana kullanması zekice bir davranıştı. Ayrıntısını boş verin. İnanıyorum ki, Yusuf Hoca ara transferde takımı ikinci yarıya en iyi şekilde hazırlayacak ve iç sahada yaşanan puan kayıplarına bir çözüm bulacaktır.