Çorumspor, Göztepe yenilgisinden sonra yitirdiği şampiyonluk umutlarından sonra hiç hesapta olmayan Alanya beraberliğinin ardından da ilk 5’e girip Bank Asya 1.Lig umutlarını play-off’a taşıma şansını zora soktu.

Şu bir gerçek ki, Çorumspor’un mevcut kadrosuyla bu zorlu grubu birinci bitirmesi imkânsız, ilk beşe girmesi ise zordu. Rakipleri kadrolarını kaliteli transferlerle takviye ederken, Çorumspor mevcut kadrodan oyuncu göndermek zorunda kaldı. Yani bir nevi verim alamadığı futbolcularla yollarını ayırarak akılcı bir tasarruf yoluna gitti.

Son Alanyaspor beraberliği, matematiksel olarak devam etmesine rağmen ilk 5 yolunda umutları köreltti. Daha önce de dile getirdiğim gibi, bu takım ne çıkar, ne düşer. O zaman gelecek sezonun planlamasını şimdiden yapmak en akılcı yol.

Yeni sezonun hazırlıkları derken sadece sahada mücadele eden takımı kastetmiyorum. Kulüp olarak her yönüyle hazırlanmak şart. Takımı düzeltip kulüp yapısını düzeltmedikten sonra hiçbir şeyin anlamı yok.

Çorumspor önce kulüp, sonra takım olmalı.

Alanyaspor maçına gelince… Gerçekten çok ilginç bir karşılaşma izledik. Çorumspor çok farklı bir skorla da kazanabilirdi, puan da alamayabilirdi. 1-0’dan sonra yakaladığı pozisyonları gole çevirebilse belki de şimdi daha farklı hesaplar yapılacaktı.

Bence maçın kırılma anı 21. dakikaydı. Vedat kaleciyi de geçtiği pozisyonda topu kaleye vurmayınca kaçan gol sonrası hem kendi psikolojik olarak oyundan düştü hem de Çorumspor rakibin direncini kıramadı.

Aslında Çorumspor fena da oynamadı. Gol yollarında biraz becerikli olunsaydı ortaya çok farklı bir skor da çıkabilirdi.